Cum ii afecteaza pe politicieni marirea impozitului pe cladiri

Vineri, 28 Mai 2010, ora 11:03
2411 citiri
Cum ii afecteaza pe politicieni marirea impozitului pe cladiri
Foto: Arhiva

Politicienii care detin mai multe imobile afirma ca sustin decizia guvernului de a mari impozitul pe cladiri desi se arata sceptici in privinta trecerii acestei masuri prin Parlament.

Conform propunerii Executivului, pentru prima cladire, alta decat cea de domiciliu, impozitul va fi cu 30% mai mare, la cea de-a doua se va dubla, iar pentru cea de-a treia si urmatoarele se va plati cu 200% mai mult decat pe locuinta de domiciliu, scrie Gandul.

"Platesc cu mare bucurie orice impozit care ne face sa depasim aceasta situatie de criza. Asa este normal si corect", a declarat ministrul Apararii Gabriel Oprea pentru cotidianul citat.

In schimb, deputatul democrat-liberal, Silviu Prigoana, nu crede pana nu vede legea in Monitorul Oficial: "Chestii d-astea de principiu mai cunosc eu. Acum cativa ani discutam de majorarea TVA-ului si nu s-a mai majorat nimic".

Silviu Prigoana mai considera ca, in Romania, impozitele "sunt o gluma". "Eu nu cred ca pe un proprietar de zece case il deranjeaza ca de la a patra plateste 200 la suta. Asta nu este o majorare serioasa", mai spune deputatul PD-L.

Si senatorul PSD Miron Mitrea considera ca o crestere cu 200 la suta a impozitului e "putin cam mare". "Poate ca nu este bine sa-i descurajam pe cei care au bani sa cumpere mai multe cladiri. Oricum, un impozit diferentiat mi se pare corect". Desi are doua proprietati, Mitrea nu va simti direct aceasta majorare. "Eu am o a doua casa, destul de mica, in Austria, dar nici acolo nu mi se aplica un impozit prea mare".

Cel mai nemultumit se declara liberalul Dan Morega afirmand ca, pentru el, situatia este inacceptabila. "Ma afecteaza cresterea impozitelor pentru ca eu nu am firme. Trebuie sa platesc 2.000 lei si ii voi da in transe pentru ca nu am cum sa-i dau pe toti o data", a spus deputatul PNL, proprietar al unei case de locuit la Baia de Arama si al unei case de vacanta la Orsova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#marire impozit cladiri, #majorare impozit cladiri , #lege