Legea asistentei, amanata iar - vezi explicatiile incredibile ale absentei

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 11:20
2572 citiri
Legea asistentei, amanata iar - vezi explicatiile incredibile ale absentei

Legea asistentei sociale, pe care Romania se angajase fata de FMI sa o adopte in septembrie, a fost amanata si marti, din cauza lipsei de cvorum, cauzata de absenta mai multor deputati ai Puterii.

Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a explicat pentru Ziare.com unde erau deputatii Puterii: unii iesisera din sala din cauza faptului ca avusesera o zi lunga, in timp ce alesii UDMR au preferat sa prinda avionul decat sa voteze.

"Au plecat din sala in momentul ala, nu e niciun blocaj. Daca pleaca unul-doi, nu se intampla nimic. Nu e nicio problema. Pur si simplu a fost o zi grea, lunga, incepand de la ora 10 pana la 8 seara, au mai iesit cate unul, cate unul. Nu e o chestiune intentionata (...) Au trebuit sa plece si de la UDMR, aveau avion mai devreme, a fost o chestiune conjuncturala", ne-a declarat Toader.

El a negat faptul ca unii dintre deputatii Puterii nu ar fi dorit sa voteze legea ce reduce masiv numarul celor care primesc ajutoare sociale.

"Nu se mobilizeaza, nu are nicio legatura una cu alta", a mai afirmat acesta. El a mai acuzat si un blocaj al Opozitiei, ai carei reprezentanti au parasit sala. "Strategia Opozitiei au facut-o fara sens. Puteam sa lasam legile ordinare, ca erau peste 70. Au facut numai sa faca blocaj", a mentionat Toader.

El se arata sigur ca Puterea va reusi sa adopte legea martea viitoare, pe 22 noiembrie.

Legea asistentei sociale a fost blocata, in mod repetat, de Opozitie la Senat, tot pe fondul unei absente repetate a parlamentarilor Puterii.

In cele din urma, legea a trecut de Senat prin adoptare tacita si a ajuns la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz. Ea nu a fost insa adoptata nici marti, cand Puterea nu a avut toti deputatii, astfel incat a schimbat ordinea de zi. Deputatii Opozitiei au parasit sala, in semn de protest fata de aceasta miscare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Lege asistenta asociala, #amanare Legea asistentei, #Lege asistenta sociala deputati , #lege