Legile salarizarii si cea a bugetului sunt constitutionale, a decis CCR

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 13:36
4721 citiri
Legile salarizarii si cea a bugetului sunt constitutionale, a decis CCR
Foto: Arhiva

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, marti, ca legea Bugetului de stat pe anul 2011, Legea salarizarii unitare pe 2011 si Legea-cadru de salarizare sunt constitutionale.

Legea bugetului este constitutionala

Legea bugetului pentru anul 2011 este constitutionala, a decis marti Curtea Constitutionala a Romaniei, care a respins sesizarea depusa de deputatii liberali impotriva actului normativ.

Viceliderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a anuntat, miercurea trecuta, de la tribuna Parlamentului, ca PNL va contesta la Curtea Constitutionala Legea bugetului de stat pe anul 2011.

"Va mai anunt ca vom contesta la Curtea Constitutionala aceasta lege avand multe elemente neconstitutionale. Nu va bucurati, pentru ca s-ar putea ca la nivelul Curtii Constitutionale chiar sa se declare neconstitutional acest buget", le-a transmis Nicolaescu parlamentarilor puterii.

Curtea Constitutionala a amanat decizia pe Legea educatiei pana pe 4 ianuarie

Potrivit acestuia, bugetul votat de majoritatea parlamentara este unul "anormal". "Este un buget care nu face nimic bine pentru niciun cetatean din aceasta tara. Este un buget care nu face nimic pentru mediul de afaceri, care nu creeaza locuri de munca, care nu va asigura crestere economica si care nu va asigura cresterea nivelul de trai al populatiei", a declarat Eugen Nicolaescu.

Legile salarizarii sunt constitutionale

CCR a respins si sesizarile depuse de PNL si PSD impotriva Legii privind salarizarea in 2011 a bugetarilor si respectiv a Legii-cadru de salarizare a personalului platit din fonduri publice, astfel ca cele doua acte normative au fost declarate constitutionale.

Legea de aprobare a ordonantei 50/2010 privind contractele de credit, constitutionala

Guvernul si-a asumat, pe 14 decembrie, raspunderea asupra proiectului de Lege-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si asupra proiectului de Lege privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor.

Opozitia a depus motiuni de cenzura impotriva celor doua proiecte de acte normative, care insa au fost respinse in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Legea bugetului constitutionala , #lege