Macovei: Mazare nu stie Drept, dar vorbeste despre legi

Miercuri, 14 August 2013, ora 20:50
3162 citiri
Macovei: Mazare nu stie Drept, dar vorbeste despre legi

Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a declarat, miercuri seara, ca desi primarul Constantei, Radu Mazare, nu are habar de legi, se incapataneaza sa vorbeasca despre acestea.

In viziunea Monicai Macovei, ideea edilului Mazare, care a declarat ca va sustine la sedinta Comitetului Executiv al PSD ca toti alesii prinsi de ANI in incompatibilitate sa fie amnistiati, e una "foarte proasta", pentru ca "este o contradictie de interese in situatia in care un primar care reprezinta interesele cetatenilor e si in consiliul de administratie al unei firme", a spus ea la Realitatea TV.

Mazare a gasit solutia: Ii cere lui Ponta amnistie pentru toti incompatibili

"Cand se afla in consiliu, va reprezeta interesele companiei", a afirmat fostul ministrul.

Monica Macovei a explicat si ca atunci "cand incalci legea, solutia intr-un stat de drept nu e sa schimbi legea, ca s-o adaptezi la un comportament ilegal, ci sa obligi la respectarea acesteia". In plus, a punctat ea, legea e din 2003.

"Pozitia Comisiei Europene va fi foarte critica", a mai spus Macovei, "mai ales in conditiile in care ANI a inceput sa aiba rezultate".

"Asta nu e orice lege. Toate acestea vor conta in evaluarea Comisiei Europene", a subliniat Macovei.

Radu Mazare a declarat, miercuri, pentru gandul.info: "Am sa le propun sa faca o lege care sa anuleze acest punct al incompatibilitatilor unde sunt primarii, presedinti ai Consiliilor Judetene, reprezentantii in Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara si sa amnistieze ce s-a intamplat pana acum".

Radu Mazare a dat exemplul Turciei, Italiei si Israelului, unde s-a putut da amnistie fiscala.

"Pe cale de logica, ma gandesc ca nu conteaza cum ai facut banii prin evaziune, prin nu stiu ce, din momentul in care i-ai adus in tara esti iertat, se poate face si asta si rezolvam o problema. Urmeaza sa fie asumata politic, e o chestiune care tine de buna functionare a autoritatii locale, nu este o chestiune de avere sau de conflict de interese, nu vad de ce nu se poate asuma politic", a mai sustinut Mazare, care a spus ca va sustine aceasta propunere in calitate de presedinte PSD Constanta.

Intrebat daca asta nu va afecta relatiile Romaniei cu Comisia Europeana, Mazare a replicat spunand ca "atunci nu ne mai punem Guvern si sa ne conduca Uniunea Europeana" si completand ca "nu murim cu raportul MCV, nu putem trai cu sabia lui Damocles deasupra capului".

Nicusor Constantinescu sustine ca a gasit un tertip pentru a-i scapa pe incompatibili

Radu Mazare se alatura astfel colegului sau Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, care incearca, de asemenea, sa gaseasca o solutie pentru a-i scapa de rigorile legii pe alesii locali care au incalcat-o.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Monica Macovei Radu Mazare, #Monica Macovei Mazare amnistie incompatibili, #Radu Mazare primari incompatibili, #Mazare amnistie incompatibili , #lege