Revista presei: Parlamentul, anexa a Palatului Victoria

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 08:34
1627 citiri
Revista presei: Parlamentul, anexa a Palatului Victoria
Foto: Adevarul

Protestul soferilor, care s-au inteles, pe retelele de socializare sa boicoteze activitatea benzinariilor, fiind nemultumiti de scumpirea carburantilor, este unul din subiectele pe care le trateaza presa centrala de sambata.

Cotidienele centrale scriu, de asemenea, si despre initiatorii celor mai multe proiecte de lege in 2010, dar nu uita nici faptul ca Franta a blocat raportul tehnic privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Plata cu maruntis blocheaza benzinariile din numeroase orase", titreaza Romania Libera, in timp ce Puterea adauga ca "Inspectorii ANAF au inceput verificarea contabilitatii petrolistilor" amintind ca Fiscul a inceput inspectii fiscale inopinate la companiile petroliere.

Evenimentul Zilei, pe de alta parte, surpride o statistica a proiectelor de lege initiate in 2010, intr-un articol intitulat, sugestiv, "Parlamentul, anexa a Palatului Victoria".

In timp ce politicienii romani se intrec in proiecte de lege, "Franta a blocat raportul tehnic privind aderarea Romaniei la Schengen", puncteaza Jurnalul National.

Evenimentul Zilei: Parlamentul, anexa a Palatului Victoria

Guvernul ia fata Parlamentului in topul eficientei legislative, aproape opt din zece proiecte de lege elaborate la Palatul Victoria fiind adoptate in sesiunea septembrie-decembrie 2010.

Potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP), citat de Evenimentul Zilei, 79% dintre initiativele devenite legi au avut ca autor Guvernul, doar 21% provenind din randul parlamentarilor.

In ceea ce priveste proiectele respinse de Parlament, 98,5% au fost initiate de senatori si deputati, releva analiza IPP.

"Potentiale cauze pentru aceasta situatie sunt, in mod evident, componenta politica a actualului Parlament si a majoritatii partidelor aflate la guvernare care nu fac altceva decat sa voteze proiectele Guvernului", sustin autorii studiului.

Jurnalul National: Franta a blocat raportul tehnic privind aderarea Romaniei la Schengen

Pe de alta parte, insa, Franta a blocat vineri, la Bruxelles, adoptarea raportului tehnic privind aderarea Romaniei la Schengen, acesta urmand sa fie discutat din nou pe 28 ianuarie.

Raportul realizat de experti europeni si prezentat in cadrul unui grup de lucru de evaluare Schengen la Bruxelles arata ca Romania este pregatita sa se integreze in spatiul liberei circulatii, informeaza Jurnalul National.

Toate statele membre au acceptat raportul, cu exceptia Frantei, care a blocat practic procesul de adoptare formala a documentului, cerand reexaminarea implementarii sistemului informatic SIS/SIRENE in Romania, au explicat surse europene.

Romania Libera: Plata cu maruntis blocheaza benzinariile din numeroase orase

Soferii insa sustin ca nu isi permit sa cumpere benzina nici ca sa faca un plin, cu atat mai putin sa calatoreasca in afara granitelor.

Protestele soferilor revoltati de scumpirea benzinei si a motorinei au continuat si vineri, in numeroase orase din tara, prin metoda deja consacrata: plata combustibilului cu maruntis si trasul de timp la pompa prin curatarea geamurilor si farurilor.

Peste 70 de soferi din Deva si Hunedoara au protestat, vineri seara, intr-o benzinarie de la marginea municipiului Deva, fata de majorarea pretului carburantilor, ei strigand lozinci impotriva Guvernului. Tinerii au blocat benzinaria si au alimentat combustibil in cantitati foarte mici, platind intre 15 bani si 50 de bani, noteaza Romania Libera.

Un numar de 30 de masini si-au facut aparita si in parcarea Stadionului "Emil Alexandrescu" din cartierul iesean Copou, de unde au pornit spre benzinariile Petrom si OMV din oras.

Protestatarii si-au lipit pe masini afise cu mesajele "Sustin ieftinirea carburantilor. Solidaritate!", "Scoateti taxa de inmatriculare" sau imaginea lui Ceausescu pe care scria "Wanted. Recompensa o canistra de benzina".

De asemenea, aproximativ 30 de soferi clujeni au blocat activitatea unei benzinarii Petrom, in semn de protest pentru cresterea exagerata a preturilor.

Puterea: Fiscul se face ca-i deranjeaza pe benzinari. Inspectorii ANAF au inceput verificarea contabilitatii petrolistilor

Dupa aproape 6 ani in care Consiliul Concurentei nu a reusit sa descopere modalitatea de stabilire a costului carburantilor, inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor sa afle de ce cresc preturile la benzina si motorina si daca patronii firmelor de profil si-au platit taxele catre stat.

Fiscul a inceput inspectii fiscale inopinate la companiile petroliere, actiuni care vizeaza in principal modul de formare a preturilor, profitului impozabil si inregistrarea cheltuielilor in contabilitate, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Sunt niste inspectii fiscale inopinate, pe anumite obiective, care vizeaza in principal modul de formare a preturilor, profitul impozabil si modul in care sunt inregistrate anumite cheltuieli in contabilitate", a spus Blejnar, citat de Puterea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#spatiu Schengen, #evaluare tehnica Schengen Romania, #proteste benzinarii soferi, #pret carburanti , #lege
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
betivu chior Baselu conduce autoritar pt imbogatirea buzatei siliconate Eba, a para-sutei corupte infractoare Udrinela, hoatei Roberta, clientelei lor (Videanu, Berceanu) si catelei de curte Ghilotina!
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Continuarea si replica fireasca la tiltlu : "Parlamentul, anexa a Palatului Victoria" este: "Palatul Victoria, Guvernul anexa a Palatului Cotroceni unde locuiescte Dictatorul Basescu"