De ce vrea Bot (PNL) lege contra fundatiilor-partide: E si impotriva Miscarii Populare!

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 20:32
2728 citiri
De ce vrea Bot (PNL) lege contra fundatiilor-partide: E si impotriva Miscarii Populare!

Deputatul PNL Octavian Bot, cel care a depus o propunere legislativa pentru ca partidele politice sa nu poata folosi denumirile si insemnele fundatiilor, a recunoscut ca aceasta e indreptata si impotriva transformarii Miscarii Populare, lansata de consilierii lui Basescu, in partid.

"Nu neaparat, dar poate fi impotriva Miscarii Populare. Ma gandesc sa impiedic aceasta smecherie care demult functioneaza in politica romaneasca. Intai se lanseaza o fundatie, lumea e indusa in eroare ca e cu societatea civila, ca au programe pentru societatea civila si pe urma peste noapte se transforma in partid.

Da, sa se transforme, insa nu sub aceasta denumire, pentru ca electoratul e indus in eroare. Imaginea, simpatia unei anumite fundatii se transfera in mod fraudulos, nelegitim, asupra partidului", a explicat Bot pentru Ziare.com.

El a adaugat ca nici noua Alianta DA n-ar trebui sa foloseasca insemnele celei formate din PNL si PD, pe vremuri.

"Si prin legea actuala a partidelor se interzice folosirea unei denumiri pentru un partid care a fost deja inregistrat. Cum sunt si astia cu Alianta DA (Forta Civica si Partidul National Taranesc Crestin si Democrat - n.red) - fac ceva neconstitutional - denumirea nu poate fi Alianta DA, prescurtata, pentru ca a existat o data o astfel de alianta, numai ca nu a sesizat nimeni", a mai spus Bot.

El a precizat ca modificarea pe care o propune nu e indreptata impotriva altei fundatii, Initiativa Romania Liberala, condusa de membri importanti ai PNL, precum Andrei Chiliman, Vlad Moisescu sau Diana Tusa, intrucat aceasta nu era lansata cand a depus actul.

Octavian Bot, fost membru PDL, l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca incearca o "smecherie" prin lansarea Miscarii Populare.

"E chiar o smecherie, toata chestia e atat de stravezie...Nu e de dragul de a atrage societatea civila. Basescu incearca o smecherie, care i-a reusit cu transformarea Partidului Democrat din Internationala Socialista in Partidul Popular European. Nici cei din PPE n-au fost destul de vigilenti, pentru a verifica daca e o transformare democratica.

De fapt, acum PDL nu are nicio doctrina care sa-l inscrie in doctrina Partidului Popular European", a mai comentat Bot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Octavian Bot partide fundatii, #lege transformare partide fundatii , #lege