Deputatii au aprobat legea reorganizarii Guvernului

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 13:49
1925 citiri
Deputatii au aprobat legea reorganizarii Guvernului

Deputatii au aprobat marti proiectul de modificare a legii privind organizarea Guvernului.

Luni, reprezentantii partidelor parlamentare si-au aratat sustinerea pentru modificarea Legii de organizare si functionare a Guvernului, astfel incat Cabinetul Boc 2 sa poata elabora proiectul de buget pe 2010, anunta Antena 3.

Democrat-liberalul Mircea Toader a subliniat ca PD-L sustine proiectul de lege, dar a propus plenului o alta solutie pentru rezolvarea problemei bugetului - investirea Guvernului Negoita.

Toader a amintit ca, inca de saptamana trecuta, a aratat ca Legea de organizare a Guvernului poate fi modificata doar printr-o alta lege, nu prin Hotararea Parlamentului, act pe care l-a catalogat drept inutil.

La randul sau, social-democrata Aura Vasile a explicat ca grupul PSD-PC va vota proiectul in contextul unei "situatii extraordinare". "In conditiile in care se anunta ca nu sunt bani de salarii, nu sunt bani de pensii, nu sunt subventii in agricultura, iar toate institutiile sunt blocate, bineinteles ca vom vota pentru a rezolva una din conditiile internationale pe care Guvernul le-a luat", a detaliat deputatul PSD.

Senatorul PNL Teodor Melescanu, vicepresedinte al Senatului, a anuntat marti ca va propune Biroului Permanent al Camerei superioare includerea pe ordinea de zi a plenului de miercuri dezbaterea si adoptarea proiectului legislativ de modificare a Legii de organizare si functionare a Guvernului.

Melescanu a preluat in aceste zile atributiile presedintelui Senatului, Mircea Geoana, aflat in concediu. Camera Deputatilor a decis, marti, modificarea articolului 26 din Legea privind organizarea si functionarea Guvernului, care va permite Cabinetului Boc, demis, sa prezinte in Parlament proiectul de buget pe anul 2010.

Citeste si:
Florin Cîțu: Am susținerea a 40 de filiale dintre care 34 au votat doar moțiunea "România Liberală"
Florin Cîțu: Am susținerea a 40 de filiale dintre care 34 au votat doar moțiunea "România Liberală"
Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, 18 septembrie, la începutul Consiliului Național al PNL, că are susținerea a 40 de filiale din țară din care 34 au votat doar moțiunea lui...
Orban estimează că modul de validare a noilor miniştri ar putea ajunge la Curtea Constituţională
Orban estimează că modul de validare a noilor miniştri ar putea ajunge la Curtea Constituţională
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, apreciază că modul în care vor fi validaţi noii miniştri, după plecarea USR, precum şi dacă acest lucru implică un vot de încredere pentru întregul...
Sursa: Ziare.com
Comentarii