Deputatii au respins Legea Big Brother

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 19:11
1733 citiri
Deputatii au respins Legea Big Brother

Plenul Camerei Deputatilor a respins, miercuri, legea privind securitatea cibernetica a Romaniei, declarata neconstitutionala, cu 287 voturi "pentru" si patru abtineri.

Comisia pentru aparare, Comisia pentru tehnologia informatiei si Comisia juridica au decis sa faca un raport comun de respingere a acestei legi, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat-o neconstitutionala in ansamblul ei.

"Suntem intr-o procedura impusa de declarare ca neconstitutional a acestui proiect, deci nu se poate decat respinge acest proiect. Discutam strict de o procedura impusa de neconstitutionalitate", a spus in plenul Camerei presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca.

Deputatul PNL Daniel Iane a mentionat ca aceasta lege, cunoscuta publicului drept Legea Big Brother, a trecut in mod tacit prin Parlament si ca daca nu era PNL care sa o atace la Curtea Constitutionala, "astazi aveam mai putine drepturi, mai putine libertati, mai putina democratie".

Senatul a adoptat proiectul de lege privind securitatea cibernetica a Romaniei

"Nu exista alt deznodamant decat respingerea acestei legi, pentru ca nici macar de amendamentele pe care le-am lucrat la comisie nu s-a tinut cont. Respingerea este singura concluzie pe care o putem trage", a aratat Iane.

Deputatul PSD Sorin Iacoban a precizat ca proiectul de lege are ca obiect reglementarea activitatii in domeniul securitatii cibernetice, o componenta importanta a securitatii nationale a Romaniei, precum si obligatiile persoanelor juridice de drept privat si de drept public privind protejarea infrastructurii cibernetice.

"Avem nevoie de o lege a securitatii cibernetice in contextul geopolitic actual, dar sa stiti ca trebuie sa ne gandim de doua ori, ca niciodata nu trebuie sa aducem atingere drepturilor si libertatilor cetatenesti", a spus Iacoban.

Camera Deputatilor este prima camera sesizata in legatura cu aceasta lege, iar Senatul este forul decizional.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#legea securitatii cibernetice deputati, #legea securitatii cibernetice respinsa, #legea securitatii cibernetice , #lege