Dragnea, despre modificarile privind angajarea rudelor parlamentarilor: Un demers nefericit

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 18:00
3490 citiri
Dragnea, despre modificarile privind angajarea rudelor parlamentarilor: Un demers nefericit
Foto: site PSD (Arhiva)

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, considera "un demers nefericit" propunerea legislativa care duce la dezincriminarea conflictului de interese in cazul deputatilor si senatorilor care si-au angajat rudele la birourile parlamentare pana in 2013.

"Din punctul meu de vedere, imi asum faptul ca nu am fost atent, mi se pare un demers nefericit, nu vad ce efecte poate sa aiba, doar subiecte de discutie", a spus Dragnea, intrebat in legatura cu aceasta decizie a Parlamentului.

El a spus ca, din ce a inteles, nu s-a votat dezincriminarea conflictului de interese si nu stie ce spune ANI in aceasta privinta.

"Din ce am inteles de la colegii mei, nu s-a votat dezincriminarea conflictului de interese. Eu nu am votat, nu am fost in plen cand s-a votat si m-am uitat cu atentie pe articolul de lege, doar pe interpretare. Am inteles ca a fost Legea statutului parlamentarilor in 2006, modificata in 2013.

Pana in 2013 nu exista o prevedere prin care sa se interzica angajarea rudelor. Aceasta interdictie a aparut in 2013 si ceea ce s-a votat astazi clarifica faptul ca nu se poate aplica o lege retroactiv. Am vazut si comentarii ca de azi inainte parlamentarii isi pot angaja rudele. Nu, categoric nu. Doar ca acea prevedere este valabila din 2013 incoace, nu inainte. Asta scrie si in articol. Am inteles ca se depune o contestatie la CCR si cel mai bine este sa asteptam decizia Curtii, dupa care o sa discutam", a explicat Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, colegii sai parlamentari au crezut ca prin acest proiect se clarifica o problema.

"Nu stiu ce spune ANI. Daca articolul de astazi este inutil si nu are niciun efect, cu atat mai bine, este un articol de lege in care colegii mei au crezut ca pot sa clarifice aceasta problema. Pana la urma, CCR va adopta o solutie pe care o vom respecta cu totii", a adaugat Dragnea.

In replica, Agentia Nationala de Integritate precizeaza ca interdictia era valabila si inainte de 2013 si spune ca noua lege vine in contradictie cu Codul penal.

Si co-presedintele PNL Alina Gorghiu a invinovatit colegii din partid care au votat legea, spunand ca "atat i-a dus capul".

Parlamentul a adoptat miercuri o propunere legislativa prin care senatorii si deputatii care si-au angajat rudele la birourile parlamentare pana in anul 2013 sa nu poata fi urmariti de Agentia Nationala de Integritate.

Ulterior, Agentia Nationala de Integritate a precizat ca definitia conflictului de interese in Legea 161/2003 este suficient de clara si neconditionata de adoptarea altor reglementari subsecvente.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dragnea lege parlamentari rude , #lege