Efectul Simfoniei Lalelelor cu tumba pe asfalt: Un deputat PNL vrea sa protejeze prin lege copiii de politicieni

Joi, 26 Aprilie 2018, ora 16:21
3240 citiri
Efectul Simfoniei Lalelelor cu tumba pe asfalt: Un deputat PNL vrea sa protejeze prin lege copiii de politicieni
Foto: captura YouTube/centrul cultural Pitesti

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a depus un proiect de lege care, in opinia sa, elimina "riscurile de expunere excesiva si inadecvata pentru copii la evenimente la care participa politicieni".

Proiectul a fost depus in contextul scandalului declansat la Pitesti, unde mii de copii de toate varstele au fost mobilizati la parada organizata in cadrul manifestarii anuale Simfonia Lalelelor, la care au participat anul acesta si premierul Viorica Dancila, vicepremierul Gratiela Vasilescu si ministrul de Interne, Carmen Dan.

Copiii au stat in picioare, in soare, un timp indelungat, au defilat, au dansat, au facut exercitii de gimnastica, iar o fetita a incercat sa faca tumba (foto), cazand apoi pe ciment si fiind rasplatita cu o imbratisare de Viorica Dancila.

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi este de parere ca, "in acest moment, legislatia din Romania nu acopera satisfacator modul in care imaginea copiilor poate fi tratata in diferite contexte politice", fiind nevoie de o modificare legislativa care sa ii protejeze, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Concret, modificarile propuse pentru Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului sunt urmatoarele:

  • Cadrelor didactice, instructorilor, personalului didactic auxiliar si celui administrativ le este interzisa implicarea copiilor si a elevilor in manifestari publice artistice, culturale sau sportive dedicate unor demnitari, oficialitati sau oameni politici.
  • Sustinerea de catre copii si elevi a unor acte artistice, culturale sau sportive in cadrul unor evenimente publice la care participa demnitari, oficialitati si politicieni, in afara sau in interiorul unitatii scolare, cu sau fara accesul mass-media, poate avea loc numai dupa informarea scrisa si detaliata a parintilor de catre cadrele didactice, instructori, personal didactic auxiliar si cel administrativ, si primirea unui acord scris din partea acestora privind activitatile desfasurate.
  • Orice prezenta in scoli a politicienilor, oficialitatilor si demnitarilor in vederea unor campanii de informare, trebuie sa fie avizata motivat de o comisie speciala constituita la nivelul inspectoratelor scolare judetene, respectiv la nivelul inspectoratului general al Municipiului Bucuresti.
  • Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 de lei la 2.500 de lei.

C.B.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#lege copii politicieni Simfonia lalelelor , #lege