Fumatul in cluburi si restaurante, interzis

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 15:36
34084 citiri
Fumatul in cluburi si restaurante, interzis

Legea care interzice fumatul in spatiile inchise a trecut, marti, de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Parlamentul a votat astfel legea care interzice fumatul in cluburi si in restaurante, printre altele, cu 164 de voturi pentru, 26 impotriva si 20 de abtineri.

Legea urmeaza sa fie trimisa presedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare. Daca presedintele isi va da acordul, atunci legea va putea intra in vigoare.

Anterior, legea fusese adoptata vineri, in unanimitate, in Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor. Atunci s-a renuntat la amendamentul care interzicea afisarea produselor din tutun in locurile obligatorii de trecere - intrarile si iesirile din magazine sau in jurul caselor de marcat.

Legea antifumat, adoptata de Comisia pentru Sanatate a Camerei Deputatilor - La ce amendament s-a renuntat

Fumatul este astfel interzis nu doar in restaurante si localuri, ci si in alte spatii inchise, precum cele de la locul de munca, in unitatile sanitare si in cele de invatamant - atat private, cat si de stat, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului. In plus, fumatul va fi interzis si in locurile de joaca pentru copii.

Fumatul va fi insa in continuare permis in celulele detinutilor din penitenciarele de maxima siguranta.

Incendiu in Colectiv Romania face un pas spre interzicerea fumatului in spatii inchise

Spatiile inchise in care fumatul va fi in continuare permis sunt camerele special amenajate, care respecta mai multe conditii, printre care dotarea cu sisteme de ventilatie functionale ce asigura eliminarea fumului, dar si dotarea cu scrumiere si extinctoare conform legii.

Pentru nerespectara prevederilor legii sunt prevazute sanctiuni cuprinse intre 100 si 500 de lei pentru persoane fizice si intre 5.000 si 15.000 de lei pentru persoanele juridice, iar barurile si cluburile pot fi inchise daca se constata ca nu se respecta prevederile.

Legea anti-fumat, amanata din nou: ONG-urile si medicii, lasati sa astepte 3 ore in sala

Proiectul de lege privind interzicerea fumatului in spatii publice vizeaza modificarea si completarea legii pentru prevenirea si combaterea efectelor generate de consumul produselor din tutun.

Acest proiect fusese adoptat de Senat in anul 2011.

F.N.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...