Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Funeriu vede multe realizari in 2010: Am curatat scoala de comportamente nepotrivite

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 22:08
1832 citiri
Funeriu vede multe realizari in 2010: Am curatat scoala de comportamente nepotrivite
Foto:romanialibera.ro

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, a declarat vineri, la Drobeta Turnu Severin, ca prioritatile ministerului sau sunt punerea in functiune a prevederilor noii legi a educatiei si modernizarea programei scolare.

"Am comunicat inspectorilor cateva teme, cateva lucruri foarte importante. Unu, am facut un bilant al anului 2010, doi, am comunicat inspectorilor scolari generali care sunt prioritatile ministerului. Aceste prioritati sunt aplicarea noii Legi a educatiei nationale. Potrivit deciziei Curtii Constitutionale, procedura angajarii raspunderii nu poate fi oprita odata ce este inceputa, asadar ne asteptam ca aceasta lege sa fie promulgata si sa intre in vigoare cat mai repede cu putinta si, din acel moment.

In mod evident, intreg sistemul educational va avea ca prima prioritate operationalizarea Legii educatiei nationale si punerea in functiune a prevederilor din aceasta lege. A doua prioritate foarte strans legata de aceasta noua lege a educatiei este modernizarea curriculumului. Suntem in faza in care modernizarea curriculumului national devine o prioritate si resursele ministerului vor fi concentrate pe aceasta tema", a declarat ministrul Educatiei.

In ceea ce priveste bilantul pe anul 2010, Daniel Funeriu considera ca acesta a fost unul plin de rezultate si aici a punctat "curatarea scolii de comportamente" nepotrivite.

"Acest an a avut foarte multe lucruri bune din punctul meu de vedere si cateva nereusite pe care le-am comunicat inspectorilor scolari generali: printre lucrurile bune as mentiona un prim-pas inainte in ceea ce priveste curatarea scolii romanesti de o serie de comportamente - ma refer aici la copiatul la examene, transferuri ilicite de bani pentru obtinerea unor avantaje precum rezultate mai bune la examene, alocarea fondurilor altele decat cele pe criterii de oportunitate pentru reparatii de scoli. Acestea sunt cateva lucruri palpabile, pe care in mod evident toata lumea le vede astazi, ele sunt mult mai bune fata de cum erau in urma cu un an de zile", a sustinut ministrul.

In opinia ministrului, cea mai mare nereusita este faptul ca noua lege a educatiei nationale nu a intrat in vigoare la 1 septembrie 2010, asa cum isi propusese.

"Printre nereusite as mentiona doua: prima este legata de faptul ca la nivelul aparatului ministerului se poate inca imbunatati foarte mult activitatea in ceea ce priveste o mai buna optimizare a retelei scolare si tot ceea ce tine de baza de date in sistem educational, pe care, din pacate, le-am gasit cand am intrat in minister intr-o stare necorespunzatoare.

Si un al doilea element la care am fi putut sa stam mult mai bine este faptul ca noi ne-am propus ca noua lege a educatiei nationale sa intre in vigoare la 1 septembrie 2010, dar, din cauza incrincenarii opozitiei si din cauza obsesiei opozitiei, in special a PSD-ului pentru pastrarea in mediul universitar a unor interese ilegitime, acest lucru, din pacate, nu a fost posibil, dar sunt sigur ca lucrurile au intrat pe un fagas al normalitatii", a mai spus Daniel Funeriu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#legea educatiei, #asumare legea educatiei , #lege