Guvernul a depus Legea educatiei la Senat

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 14:21
1532 citiri
Guvernul a depus Legea educatiei la Senat
Foto:gov.ro

Guvernul Boc a depus miercuri la Senat controversatul proiect de lege a educatiei.

Cabinetul isi va asuma raspunderea pentru aceasta lege in fata Parlamentului, a anuntat Antena 3.

Marti, premierul Emil Boc anuntase ca Executivul a luat decizia ca aceasta lege sa fie trecuta prin asumarea raspunderii din cauza faptului ca proiectul de lege sta blocat la Senat din luna martie, iar legea educatiei este una dintre actele normative cele mai importante pentru modernizarea statului roman.

Motiune de cenzura

Incercarea de a trece Legea educatiei prin asumarea raspunderii Guvernului inseamna ca vom avea motiune de cenzura din partea Opozitiei. Reprezentantii acesteia, in frunte cu Victor Ponta si Crin Antonescu, au anuntat ca nu vor accepta adoptarea legii prin acest procedeu, din cauza ca ar fi neconstitutional. Liderii PSD si PNL sustin ca aceasta lege a mai fost o data considerata neconstitutionala de Curtea Constitutionala. In plus, Opozitia acuza ca aceasta e o lege organica, ce ar trebui dezbatuta in Parlament. Si liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, s-a opus acestei legi, considerand ca "amaneteaza viitorul Romaniei".

Un alt aspect controversat al acestei legi e faptul ca acorda drepturi sporite minoritatii maghiare, printre care si studierea Istoriei si Geografiei in limba maghiara sau studierea romanei ca limba straina. UDMR a fost acuzata ca a santajat PD-L pentru adoptarea acestor prevederi, amenintand cu iesirea de la guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#asumare raspundere legea Educatiei, #proiect legea educatiei Senat , #lege