Imunitate pentru incompatibili? Liberal: E un abuz, Antonescu nu va fi de acord

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 20:44
2521 citiri
Imunitate pentru incompatibili? Liberal: E un abuz, Antonescu nu va fi de acord

Proiectul de lege semnat de liderii de grup ai tuturor partidelor politice parlamentare prin care, in interpretarea ANI, senatorii si deputatii pot fi salvati de la pierderea mandatului pentru incompatibilitate chiar de catre proprii lor colegi, prin vot, primeste critici chiar din interiorul majoritatii parlamentare, de la senatorul jurist Sebastian Grapa.

"Daca e asa, nu poate sa existe o derogare a unei categorii de la o lege in tara asta. Cine incearca o derogare de la principiile unui act normativ, nu e bine, e impotriva legii.

Populatia o sa judece fiecare formatiune prin prisma a ce produce. Daca PSD vrea sa produca asa ceva, vom vedea daca va trece in Parlament. Personal, eu nu pot sa votez asa ceva, pentru ca faptul ca un politician este extrem de verificat, e un lucru bun.

In momentul in care vrei sa devii deputat, senator, ministru, e foarte bine sa fii verificat la sange. Ar fi un mare abuz sa nu fii verificat pentru ca ocupi o asemenea functie. Presedintele Antonescu n-o sa fie niciodata de acord cu asa ceva!", a spus Grapa pentru Ziare.com

Atitudinea lui Grapa e cu atat mai semnificativa cu cat, in trecut, el a avut contre cu Agentia Nationala de Integritate, careia i-a contestat practicile.

Colegul unui senator incompatibil: Sa mori tu, ANI?

Toti liderii grupurilor parlamentare au semnat un proiect de lege care modifica statutul parlamentarului, insa care are o prevedere, la articolul 12, prin care se precizeaza ca "sfera incompatibilitatilor si a conflictelor de interese" este stabilita "exclusiv prin capitolul IV" din Statutul deputatilor si senatorilor.

Presedintele ANI, Horia Georgescu, a trimis un comunicat prin care apreciaza ca aceasta prevedere inseamna ca decizia privind incetarea mandatelor se ia in plen, contrar legii, intrucat doar instant poate hotari asa ceva.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Grapa lege imunitate incompatibilitati, #ANI modificare lege statut , #lege
Comentarii