Institutiile publice care nu primesc documente pe e-mail sa aiba program de lucru prelungit - proiect

Duminica, 04 Noiembrie 2018, ora 08:29
3439 citiri
Institutiile publice care nu primesc documente pe e-mail sa aiba program de lucru prelungit - proiect
Foto: Arhiva Ziare.com

Institutiile publice care nu primesc documente pe e-mail de la cetateni sau firme vor trebui sa isi prelungeasca programul de lucru cel putin 2 zile pe saptamana, potrivit unui proiect legislativ.

Aceasta masura este necesara in conditiile in care, in general, programul de lucru al institutiilor coincide cu programul cetatenilor, relateaza Profit.ro.

Proiectul a fost depus in Parlament de USR. Initiatorii arata ca o astfel de initiativa are ca scop combaterea birocratiei in activitatea de relatii cu publicul a autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale.

"In prezent, programul de lucru al autoritatilor publice centrale si locale care au program de lucru cu publicul coincide cu cel al cetatenilor. Respectiv, pentru a se prezenta la ghiseu, cetateanul este nevoit sa lipseasca de la locul de munca. Acest fapt precum si lipsa digitalizarii fac serviciile publice greu accesibile. Societatea isi exprima foarte des ingrijorarea cu privire la birocratia excesiva si efortul considerabil pe care trebuie sa il depuna pentru a obtine niste servicii publice", arata autorii initiativei.

Astfel, proiectul prevede ca institutiile publice care nu primesc documente prin e-mail sau orice mijloc electronic trebuie sa lucreze pana la ora 20:00 cel putin 2 zile pe saptamana.

Masurile ar trebui sa intre in vigoare in 30 de zile de la adoptarea legii, daca Parlamentul isi va da acordul asupra acesteia.

#program prelungit institutii documente email , #lege