Interzicerea fumatului in locurile publice, aprobata de Comisia de sanatate din Senat

Marti, 24 Mai 2011, ora 12:31
2691 citiri
Interzicerea fumatului in locurile publice, aprobata de Comisia de sanatate din Senat
Foto: Arhiva

Propunerea legislativa a deputatului PSD Manuela Mitrea de interzicere a fumatului in spatii publice inchise, inclusiv baruri si restaurante, a fost adoptata in unanimitate de Comisia de sanatate din Senat, cu un amendament ce permite deschiderea de localuri destinate exclusiv fumatorilor.

Initiativa isi propune interzicerea "completa" a fumatului in spatii publice inchise, inclusiv in institutii, restaurante si baruri. Pe terase, fumatul va putea fi in continuare permis atata timp cat spatiul este delimitat de cel mult un perete.

Legea prevede ca nu se admit niciun fel de exceptii sau derogari de la aceste prevederi, cu toate ca a fost adoptat un amendament ce permite deschiderea localurilor destinate exclusiv fumatorilor.

In discutiile din Comisie, senatorul PDL Tudor Udristoiu s-a impotrivit cel mai mult initiativei, fiind el insusi fumator, si a spus ca, daca o astfel de lege discriminatorie va fi adoptata, el nu va mai putea veni la lucrarile Senatului, cu toate ca va incerca sa treaca pe tigari electronice.

"Se pune problema ca unii oameni nu pot (sa se lase de fumat - n.r.), asta inseamna ca ii excludem. Se pune problema ca interzicem accesul in orice loc public la 35-40% din populatie. Daca ne referim la fumatori pasivi - asta cu mana a treia, sa fim seriosi, (...) e o poveste care nu are nimic medical in ea - de acord, face rau la ceilalti, dar noi unde traim, noi nu avem voie sa avem un restaurant unde sa ne simtim bine?", a spus Udristoiu.

Acesta a propus un amendament prin care pot fi permise restaurante si baruri destinate exclusiv fumatorilor, in care sa nu aiba acces decat persoane peste varsta de 18 ani. Amendamentul a fost adoptat in cele din urma de comisie, dupa ample dezbateri in cadrul carora initiatorul, Manuela Mitrea, s-a impotrivit unei astfel de prevederi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#fumat locuri publice, #interzicere fumat locuri publice, #interzicere fumat Parlament , #lege