Legea anti-fumat, contestata la Curtea Constitutionala (Video)

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 19:50
7366 citiri
Legea anti-fumat, contestata la Curtea Constitutionala (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea care interzice fumatul in orice spatiu public inchis va fi atacata la Curtea Constitutionala, dupa ce au fost stranse in Senat semnaturile necesare, a anuntat deputatul Daniel Fenchiu.

Deputatul a precizat ca nu este contestata interzicerea fumatului in spatiile publice, ci definitia spatiului public inchis.

"Nu am reusit la Camera Deputatilor, unde nu am reusit sa strangem cele 50 de semnaturi necesare. Am reusit, in schimb, la Senat, unde, cu ajutorul dnei Cristiana Anghel si dlui Alfred Mihai, am obtinut sustinerea a 34 de senatori, fiind necesare minim 25... Repet: nu contestam interzicerea fumatului in spatiile publice!

Contestam definitia spatiului public inchis - practic orice incinta, inclusiv locuinta - si exceptiile, care sunt o bataie de joc - anumite celule din puscarii si spatiile de fumat din aeroporturi", a scris pe Facebook Daniel Fenechiu.

Digi 24 a relatat despre actiunea senatoarei Cristiana Anghel de a strange semnaturi pentru a putea trimite documentul la CCR.

"Am semnaturi si de la nefumatori, care au inteles ca legea e facuta aiurea. E un articol de lege care poate fi interpretat ca nu poti fuma nici in casa ta. In cazul in care stai la bloc si vecinul de sus sau de jos sau vecinul care trece pe scara constata ca e deranjat de fumul din casa ta, poate sa dea telefon la mediu, la garda, si sa te amendeze.

Nu e vorba de fumat, aici e vorba de faptul ca unii nu inteleg ca au si altii drepturi pe langa ei. Daca tu ma faci pe mine si-mi interzici si acasa sa mai fumez, atunci pot sa vin cu o lege sa interzic comercializarea tutunului, sa vedem daca bugetul se poate lipsi de un miliard de euro", a declarat Cristiana Anghel, senatoare ALDE.

Proiectul de Lege privind modificarea si completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun interzice complet fumatul in toate spatiile inchise, in spatiile inchise de la locul de munca, in locurile de joaca pentru copii, unitati sanitare, precum si cele de invatamant.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#lege antifumat CCR, #lege fumat Curte Constitutionala , #lege