Legea asistentei sociale este constitutionala, a decis CCR

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 13:02
2353 citiri
Legea asistentei sociale este constitutionala, a decis CCR

Curtea Constitutionala a decis miercuri ca Legea asistentei sociale este constitutionala, dupa ce aceasta a fost contestata de USL.

Opozitia a contestat legea spunand ca restrange drepturile fundamentale, anunta Antena 3.

Decizia Curtii Constitutionale de miercuri este definitiva si obligatorie, scrie si NewsIn.

Cei de la USL sustin ca prin aceasta lege "Romania este condamnata la saracie, iar inegalitatile sociale se vor accentua periculos, cu efecte dramatice in prezent si catastrofale pentru viitor".

"Atitudinea puterii este iresponsabila, avand in vedere ca grupurile vulnerabile din Romania au nevoie de protectie sporita in fata adancirii crizei economice, si nu de distrugerea firavelor mecanisme de sustinere care mai functioneaza in prezent. Tara noastra se va plasa intr-o periferire tot mai indepartata fata de deciziile adoptate de Uniunea Europeana pentru sprijinirea femeii si a familiei.

Scaderea cheltuielilor sociale ca urmare a aplicarii de catre guvernul Basescu-Boc a Legii Asistentei Sociale va anula orice forma de interventie guvernamentala pentru combaterea saraciei. Prin aceasta masura si altele care au precedat-o, puterea distruge statul insusi, lasand cetateanul sa se lupte singur cu efectele unei crize pentru care nu este nici vinovat si nici responsabil", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Legea asistentei sociale, adoptata - Afla ce se intampla cu ajutoarele

Ministerul Muncii a precizat miercuri ca noul Cod al Asistentei Sociale este o reforma cel putin la fel de importanta ca cea in domeniul Codului Muncii.

"9 dintre cele 20 de legi subsecvente la care lucreaza specialistii din Ministerul Muncii sunt deja finalizate si se afla in dezbatere. Sistemul a dezvoltat in ultimii 20 de ani cele mai bune parghii pentru risipa si scoaterea din joc a celor mai modesti si vulnerabili cetateni. Ne angajam prin aceasta lege sa reducem frauda. Principalele masuri sunt introducerea unui sistem informatic integrat, limitarea dependentei fata de ajutorul de stat, valorificarea abilitatilor, nu a dizabilitatilor, dezvoltarea serviciilor sociale si ong-urilor in mediul rural.

Odata cu decizia Curtii, inregistram si o performanta mai putin laudabila- Noul Cod al Asistentei Sociale a fost cel mai amanat si controversat act normativ al Ministerului Muncii si unul dintre cele mai disputate in ultimii ani.", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Legea asistentei sociale a fost adoptata, pe 22 noiembrie, de deputati cu 168 de voturi "pentru" si cinci "impotriva".

I.U.

Citeste si:
Eugen Tomac îl acuză pe actualul lider PMP că a negociat în interes personal funcția de ministru al Justiției la discuțile de fuziune cu PNL
Eugen Tomac îl acuză pe actualul lider PMP că a negociat în interes personal funcția de ministru al Justiției la discuțile de fuziune cu PNL
Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat într-un interviu pentru News.ro că actualul președinte al partidului Cristian Diaconescu ar fi negociat cu PNL pentru a obține o funcție de...
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...