Legea asistentei sociale nu a trecut nici miercuri de senatori

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 14:56
1778 citiri
Legea asistentei sociale nu a trecut nici miercuri de senatori
Foto: Arhiva

Votul din Senat asupra proiectului Legii asistentei sociale a fost amanat din nou, miecuri, pentru a treia oara consecutiv, din cauza absenteismului alesilor neamului.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a constatat absenta cvorumului: "Din punct de vedere al prezentei, lucrurile sunt mai mult decat evidente. Opozitia nu se prezinta in plen, colegii din majoritate care sunt prezenti sunt deja inregistrati. In absenta evidenta a cvorumului, declar inchisa sedinta noastra (...). Incurajez liderii sa intre intr-un dialog direct pentru deblocarea situatiei", relateaza Mediafax.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat, dupa pauza de consultari solicitata de liderul senatorilor PSD, ca opozitia nu a dorit, nici de data aceasta, sa legifereze. El a sustinut ca reprezentantii opozitiei ar fi sustinut acest lucru, aratand, in mod direct, ca nu mai doresc sa legifereze.

PDL vrea de urgenta Legea asistentei sociale. Vezi ce schimba

El a cerut sa fie facut un apel nominal "pentru a fi evident cine doreste sa asigure prezenta si intretinerea activitatilor Senatului si cine doreste sa blocheze cu totul nu numai activitatea Senatului si, in general, activitatea de legiferare in tara".

Senatorii au amanat si miercurea trecuta luarea unei decizii privind proiectul Legii asistentei sociale, initiat de Guvern, dupa ce, in urma unor dezbateri in contradictoriu care au durat mai multe zeci de minute, presedintele de sedinta, Ioan Chelaru (PSD), a constatat lipsa cvorumului de lucru.

Dezbaterea Legii asistentei sociale a fost amanata si in 14 septembrie de plenul Senatului, reprezentantii PSD si PNL fiind majoritari la votul prin care s-a propus scoaterea acestui proiect de pe ordinea de zi.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#senat lege, #legea asistentei sociale senat, #legea asistentei sociale vot , #lege