Ziare.com

Legea asistentei sociale va fi adoptata tacit de Senat - PDL a parasit plenul

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 22:13

   

Legea asistentei sociale va fi adoptata tacit de Senat - PDL a parasit plenul
Legea asistentei sociale va fi adoptata tacit de catre Senat si va intra in atentia deputatilor, dupa ce lucrarile din plenul Senatului de luni s-au suspendat ca urmare a parasirii salii de sedinta de catre senatorii PDL.

Legea asistentei sociale urmeaza sa fie adoptata tacit pe 3 noiembrie, ca urmare a implinirii termenului regulamentar pentru prima camera sesizata. Desi in mod obisnuit plenul Senatului se intruneste de doua ori pe saptamana - luni dupa-masa si miercuri dimineata - senatorii au un program special in cursul acestei saptamani.

Astfel, din cauza solicitarii UDMR pentru a se putea acorda posibilitatea celebrarii in colegii a sarbatorii tuturor sfintilor, conducerea Senatului a decis ca, aceasta saptamana, plenul sa se reuneasca doar luni, dar cu un program prelungit, pana la 20:30.

In ciuda insistentei opozitiei pentru a fi supusa luni la vot Legea asistentei sociale, chiar inainte ca aceasta sa intre in atentia senatorilor, grupul PDL a parasit sala de sedinta.

Liderul grupului parlamentar PDL, Cristian Radulescu, a solicitat o pauza de consultari intre liderii de grup, iar la finalul acesteia a solicitat presedintelui de sedinta sa constate lipsa de cvorum. In consecinta, Legea asistentei sociale va fi transmisa Camerei Deputatilor in forma promovata de Guvern.

In cele din urma si reprezentantii Opozitiei au acceptat faptul ca sedinta nu mai poate continua din cauza lipsei de cvorum, insa au continuat disputele politice si replicile acide la tribuna Senatului. "Apreciez inteligenta politica a grupului UDMR, si cu ei nu avem cvroum, nu trebuiau sa plece: 'Bine jucat!'", li s-a adresat liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, udemeristilor.

In replica, senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a citat un proverb conform caruia fiecare persoana gandeste lumea din propria sa perspectiva. "Domnul Hasotti, cand a spus ca grupul UDMR nu a plecat dintr-un calcul, s-o fi gandit ca asa ar face el. Noi reprezentam electoratul nostru care ne-a trimis in Parlament", a replicat Frunda.

La randul sau, senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu, a invocat textul scrisorii adresate de catre presedintele Traian Basescu Parlamentului, in care a cerut adoptarea Legiii asistentei sociale. Vasilescu a precizat ca daca in cazul opozitiei seful statului putea doar "sa roage", in cazul parlamentarilor puterii Traian Basescu "le-a ordonat", fapt pentru care pedelistii s-ar fi suparat, motivand astfel boicotarea sedintei.

"Sa dea Dumnezeu tot atatia sa fiti in Parlament si dupa alegerile urmatoare", le-a mai urat senatorul PSD parlamentarilor prezenti in sala din partea majoritatii guvernamentale.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a afirmat luni, inainte de suspendarea plenului Senatului din lipsa de cvorum fara a se vota Legea asistentei sociale, ca va adresa si el o scrisoare presedintelui Traian Basescu, in care ii va explica cum PDL a parasit sedinta de plen fara a vota proiectul.

"Maine, la 09:15, aceasta scrisoare va pleca catre Presedintia Romaniei", a spus Hasotti, care a precizat ca acesta este un raspuns la scrisoarea lui Traian Basescu adresata Parlamentului, in care cerea urgentarea adoptarii Legii asistentei sociale.

Presedintele Traian Basescu a adresat luni o noua scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, solicitand adoptarea "cat mai urgent posibil" a Legii asistentei sociale, a proiectului privind promovarea la ICCJ si a altor cinci proiecte legislative.

Pe 20 octombrie, Traian Basescu a trimis Parlamentului prima scrisoare, in care cerea adoptarea proiectului Legii asistentei sociale, precum si a proiectului privind promovarea la ICCJ, ambele blocate in Senat de dispute intre putere si opozitie.

Cu toate acestea, joia trecuta presedintele Basescu a anuntat la postul public de televiziune ca, din cauza blocajelor din Parlament, Guvernul isi va angaja raspunderea pe proiectul privind promovarea magistratilor la ICCJ si Legea asistentei sociale, alaturi de Legea sanatatii, pe care o pregateste ministerul de resort.

Sursa: rNews

Articol citit de 2428 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Legea asistentei sociale, trebuie votata cat mai urgent

Romania a ajuns de rasul lumii. Noi alegatorii de buna credinta am ajuns in situatia penibila de a ne ruga de alesii nostri sa ne voteze legile vitale pentru dezvoltarea tarii, asa cum este Legea asistentei sociale. Prin aceasta lege scapam tara de "parazitii" care primesc ajutoare sociale pe nedrept.

 

"Sa dea Dumnezeu tot atatia sa fiti in Parlament si dupa alegerile..

...urmatoare." Ca bine le-a mai zis-o Olguta chiulangiilor de la PDL. De fapt, si ea, ca si noi, a observat ca Romania nu mai are nevoie de PDL.

 

Geoana a prelungit cu doua luni acordarea ajutoarelor catre...

.....cei pensionati pe nedrept si la votarea legii, a fugit bin America nejustificat.

Zici tu, cei pensionati pe nedrept, dar cum sa...

...te cred daca nu dai si exemple? Daca te referi la pensionarii care au muncit si au contribuit la fondul de pensii, atit cit legislatia le-a permis, nu faci decit demagogie si dai dovada de infatilism. Una-i sa muncesti si sa contribui pentru ati asigura o batrinete si alta-i sa fi ales ori numit pe criterii de apartenenta politica si sa stringi bani intr-un mandat cit sa-ti asigure traiul pentru cinci batrineti. Ca exemplu, pentru ca este prea recent, e cel al lui Silviu Bian, fost sef ANOFM.

Geoana a fugit in USA???

De fapt GeOana face o vizita in USA pt al invata pe Obama cum se pierd alegerile...
dar este o mica diferenta in USA nimeni care a pierdut o campanie electorala nu incearca si a doua oara..de ce pt ca nimeni nu investeste in ceva depasit.
in Rominia este altfel???GeOana asteptam raspunsul de la tine!!!

Bine jucat!

USL a pierdut pe mana ei.
Sau, cu alte cuvinte, au luat-o pe cocoasa exact cu armele lor.
Acum, legea va fi votata direct in parlament, unde coalitia are majoritate clara!
Spumegati USLamistilor, spumegati! ))))

 

Asta ai inteles tu?

Basescu si PDL-ul cereau aceasta lege sa fie adoptata la finele lunii septembrie. N-a fost asa cum si-au dorit. Dar nu din cauza Opozitiei, ci din cauza chiulangiilor portocalii care nu sint in stare sa vina macar jumatate din ei la servici. Astfel ca Basescu a primit suturile si de la Opozitie si de la mafiotii lui portocalii.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor