Legea Big Brother, criticata de ONG-uri: Incalca drepturile omului

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 22:30
3078 citiri
Legea Big Brother, criticata de ONG-uri: Incalca drepturile omului
Foto: ITC Media

Mai multe ONG-uri sustin ca autoritatile romane folosesc atentatul din Franta pentru a restrange drepturile fundamentale, in contextul convocarii unei sedinte interministeriale ce are pe ordinea de zi si "un pachet de masuri de supraveghere generalizata care incalca drepturile omului".

Organizatiile semnatare ale unui comunicat remis joi seara isi exprima "ingrijorarea cu privire la insistenta cu care institutiile abilitate ale statului re-propun acum, in regim de urgenta, un pachet de masuri de supraveghere generalizata care incalca drepturile omului".

"Reamintim ca acest presupus 'vid legislativ' este de fapt cunoscut de institutiile statului de peste 3 luni. Deci solicitarea ca grupul de lucru inter-institutional sa analizeze in regim de urgenta pentru astazi, 8 ianuarie 2014, respingerea de catre Curtea Constitutionala a legii stocarii datelor de trafic ale utilizatorilor de telefonie si Internet reprezinta o masura aberanta, care perpetueaza greselile trecutului si ingradeste drepturile fundamentale, in locul unei analize profesioniste, aprofundate, care sa includa toti actorii din societate interesati de subiect", se arata in comunicatul semnat, printre altii, de APADOR-CH, Militia Spirituala si ActiveWatch.

Sedinta de urgenta la MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a convocat pentru vineri, ora 9.00, la sediul institutiei pe care o conduce, o sedinta comuna a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii si a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta. Convocarea a fost facuta in contextul atacurilor teroriste din Franta.

Atentat la Paris: Reuniune de urgenta la Bucuresti pentru analizarea legii "Big Brother"

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat joi ca trebuie pastrat un echilibru intre drepturile omului si secretul corespondentei, insa prioritar este dreptul la viata, chiar daca ajunge sa fie ingradit dreptul la comunicare.

Atentat la Paris Ce spune procurorul general despre o noua lege Big Brother in Romania

El a subliniat faptul ca, in urma incidentelor din Franta, institutiile statului vor avea o alta perspectiva asupra Legii "Big Brother" si a Legii cartelelor pre-pay.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#ONG lege Big Brother, #lege Big Brother atentat Franta , #lege