Ziare.com

Legea salarizarii unice a bugetarilor va fi revizuita de Guvern

Luni, 16 Februarie 2015, ora 12:56

   

Legea salarizarii unice a bugetarilor va fi revizuita de Guvern
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, luni, la Adunarea generala a Asociatiei Comunelor din Romania, ca Guvernul si-a propus ca in 2015 sa revizuiasca Legea 284/2010 privind salarizarea unitara, astfel incat aceasta sa fie aplicabila din 2016.

"Ne-am propus ca in anul acesta sa revizuim Legea salarizarii unitare. Ce pot sa va spun este ca acum doua saptamani, la nivelul Guvernului, s-a creat un grup de lucru, care a fost aprobat prin memorandum, grup format din reprezentanti ai ministerelor Dezvoltarii si Administratiei, Finantelor si Muncii, astfel incat, in momentul in care scoatem o viziune clara in ceea ce priveste modalitatea de salarizare a administratiei publice, sa intram in dezbatere cu dumneavoastra, cu Asociatia oraselor, a minicipiilor, dar si cu celelalte sectoare bugetare - educatie, sanatate", a spus Rovana Plumb.

Legea salarizarii unice a intrat in vigoare: salariile mari sunt inghetate

Aceasta a precizat ca Guvernul va tine cont de propunerile in acest sens inaintate de primari.

"Vom tine cont de propunerile dumneavoastra, am deja o propunere pe modalitatea de salarizare a administratiei publice locale si vom continua dialogul astfel incat, incepand cu 2016, sa putem sa punem in aplicare o noua viziune in ceea ce priveste salarizarea sectorului bugetar in Romania.

Ne-am propus ca obiectiv ca pana la sfarsitul lui 2015 sa venim in fata Romaniei si a romanilor cu o vizuune foarte clara in ce priveste modalitatea de salariare. Stim care sunt problemele, stim cat de mici sunt salariile", a mai spus Rovana Plumb.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 10736 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

,,Stim care sunt problemele, stim cat de mici sunt salariile"!?!?!?!

Eu cred ca habar nu aveti, ca salariile la adm.locala sunt aceleasi din 2008?!sau dupa cum i-o trece primarului prin cap sa le faca.Doi functionari din 2 primarii vecine, cu acelasi grad si vechime, au salarii diferie.Ce spui este praf in ochi, oricum noi salariatii din administratia publica locala, speram sa nu te mai vedem de la 1 ianuarie 2016.A!A!A!, vin alegerile in 2016 si aveti nevoie de prostii din primarii! a zburat puiul cu ata.

 

Stai ca nu-i asa

La primari li s-a marit salariul cu 50 de procente.

Bună lege....

După 6 ani,7 guverne n-au reusit să o pună in aplicare (aici intra si Legea 330/2009), realizati ce profesionisti au lucrat la panarama asta de lege!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor