Liviu Pop a depus proiectul pentru instituirea Zilei Unitatii Civice in data de 10 august

Miercuri, 14 August 2019, ora 14:47

   

Liviu Pop a depus proiectul pentru instituirea Zilei Unitatii Civice in data de 10 august
Senatorul PSD Liviu Pop a depus proiectul pentru instituirea Zilei Unitatii Civice in data de 10 august pe care l-a anuntat chiar sambata seara, cand se incheia protestul din Piata Victoriei.

Liviu Pop sustine necesitatea proiectului ca urmare a violentelor de la protestul din 10 august 2018, care au dus la "divizarea cetatenilor si degradarea unitatii civice, decaderea integritatii umane si promovarea intolerantei si dezbinarii".

Conform expunerii de motive, instituirea Zilei Unitatii Civice are ca scop constientizarea si recunoasterea nevoii de dialog civic.

"Aceasta initiativa reprezinta o necesitate ca urmare a identificarii problemelor existente si a anticiparii riscurilor potentiale in relatiile cetatean-cetatean sau cetatean-Stat", afirma Liviu Pop.

El mai spune ca instituirea acestei zilei reprezinta un demers de normalitate.

"Maturitatea civica a unui popor ajunge la apogeu atunci cand vocea cetatenilor este auzita si ascultata. Politica trebuie sa ii deserveasca pe cetateni. Crearea de ziduri intre cei aflati in tara si cei din diaspora trebuie sa inceteze, romanii nu se afla in razboi unii impotriva altora, ci impreuna reprezinta o forta civica care unita poate ajuta la progresul cultural si identitar national", argumenteaza senatorul PNL.

Potrivit proiectului, autoritatile administratiei publice centrale si locale pot acorda sprijin logistic si pot aloca fonduri din bugetele proprii in vederea organizarii manifestarilor dedicate sarbatoririi acestei zile.

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a anuntat, sambata seara, ca va depune un proiect pentru instituirea Zilei Unitatii Civice in data de 10 august.

Peste 20.000 de persoane au protestat, sambata, in Piata Victoriei, la un an de la violentele din 10 august 2018, de la protestul diasporei.

Manifestatii de protest au fost organizate sambata si in marile orase din tara.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2585 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
hello
rank 5
Unitate civica cu infractorii! Incredibil ... In bataie de joc chiar
pe 10 august ! Sa ceara pop mai intai aviz de la spitalul 9 ...
Utilizator sters
Adica acum suntem frati cu curv...le straine si locale ?
eu zic intai criminalii in fosa, apoi vedem.
tgg
rank 5
asta nu e retar datul...
de la invatamant?...mars ma d'aici...
nic-mar
rank 5
Liviu Pop si Ziua Unitatii Civice
Spus cu alte cuvine: Ziua cand ei ne bat si noi " dialogam " .
CosmaRacoare
rank 1
Ti se face scaraba numai auzind numele astuia....!
Cu ce v-am gresit noi de ne totrturati cu balmajelile unui individ care are mai putin creier de cit o vrabie!!!!Nu aveti cu ce sa umpleti spatiul,va dam noi subiecte,dar nu liviu pop.Doamne!!!!
eleanu
rank 1
in gura unui prost
unitate inseamna dictatura.
de ce nu diversitatea civica?
ne exterminati numai pentru ca nu suntem la fel ?
becher
rank 5
Acest proict trebuie respins,
10 august este ziua in care protestari pasnici au fost tratati inuman si fara motive,
cu bastoane si gaze de razboi,de catre fortele"democratice" de ordine care deservesc interesele clasei politice.Romanii au fost calcati in piciore la ordin,a-l cui ordin domnule Pop L.?
MosGerila
rank 5
Vrabia Mihai Viteazu :))) Tov. genunche a gasit cea mai insultanta
metoda de a injuria 120'000 de romani gazati in 10 august 2018 si 25'000 de romani care au scandat "HOTII" la adresa psd :)))
Pleaca mai "genunche" cu fofarlica, du-te cu tzambalul la alta masa :)))
zoltan 2012
rank 1
Prostovanul Genunche!
Faimosul *** din viseu de sus umflat mai ceva ca un sobolan supraponderal de la cantina cocinei de porci din actualul parlament oare cu cine o fii redactat proiectul pentru a demonstara alegatorilor inexistenti(a intrat in cocina de porci din parlament pe usa din dos)?Sa fie imbecilul vesnic plin de "***" in gura tiganoiul spagar Gabriel Valer Zetea seful talharilor spagari "psd" din Maramures Bata Mare?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor