Liviu Pop a depus proiectul pentru instituirea Zilei Unitatii Civice in data de 10 august

Miercuri, 14 August 2019, ora 14:47
2800 citiri
Liviu Pop a depus proiectul pentru instituirea Zilei Unitatii Civice in data de 10 august
Foto: Facebook/Liviu Marian Pop

Senatorul PSD Liviu Pop a depus proiectul pentru instituirea Zilei Unitatii Civice in data de 10 august pe care l-a anuntat chiar sambata seara, cand se incheia protestul din Piata Victoriei.

Liviu Pop sustine necesitatea proiectului ca urmare a violentelor de la protestul din 10 august 2018, care au dus la "divizarea cetatenilor si degradarea unitatii civice, decaderea integritatii umane si promovarea intolerantei si dezbinarii".

Conform expunerii de motive, instituirea Zilei Unitatii Civice are ca scop constientizarea si recunoasterea nevoii de dialog civic.

"Aceasta initiativa reprezinta o necesitate ca urmare a identificarii problemelor existente si a anticiparii riscurilor potentiale in relatiile cetatean-cetatean sau cetatean-Stat", afirma Liviu Pop.

El mai spune ca instituirea acestei zilei reprezinta un demers de normalitate.

"Maturitatea civica a unui popor ajunge la apogeu atunci cand vocea cetatenilor este auzita si ascultata. Politica trebuie sa ii deserveasca pe cetateni. Crearea de ziduri intre cei aflati in tara si cei din diaspora trebuie sa inceteze, romanii nu se afla in razboi unii impotriva altora, ci impreuna reprezinta o forta civica care unita poate ajuta la progresul cultural si identitar national", argumenteaza senatorul PNL.

Potrivit proiectului, autoritatile administratiei publice centrale si locale pot acorda sprijin logistic si pot aloca fonduri din bugetele proprii in vederea organizarii manifestarilor dedicate sarbatoririi acestei zile.

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a anuntat, sambata seara, ca va depune un proiect pentru instituirea Zilei Unitatii Civice in data de 10 august.

Peste 20.000 de persoane au protestat, sambata, in Piata Victoriei, la un an de la violentele din 10 august 2018, de la protestul diasporei.

Manifestatii de protest au fost organizate sambata si in marile orase din tara.

#Liviu Pop proiect 10 august, #10 august Ziua Unitatii Civice , #lege