Ziare.com

Mai multe cadavre pentru studentii la medicina - proiect de lege USL

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 23:09

   

Mai multe cadavre pentru studentii la medicina - proiect de lege USL
Un grup de senatori din PSD si PNL a intocmit un proiect de lege, conform caruia cadavrele nerevendicate sa fie donate facultatilor de medicina, pentru a fi folosite in scop didactic.

In prezent, spitalele nu sunt obligate sa instiinteze profesorii de anatomie ai universitatilor atunci cand au cadavre nerevendicate, noteaza
Evenimentul Zilei.

Acestea sunt preluate direct de serviciile funerare, care primesc, in schimb, de la Primarie suma de 2.100 de lei, pentru a le inmormanta.

Conform proiectului de lege initiat de mai multi senatori PSD si PNL, spitalele vor fi obligate sa instiinteze facultatile de medicina imediat dupa ce exista cadavre neidentificate.

Teoretic, pe un cadavru ar trebui sa lucreze maximum 15-20 de studenti. Insa, in 2009, pentru 2.000 de studenti au fost disponibile doar 14 cadavre, in anul 2010, patru cadavre, iar in 2011, doar doua.

"Primariile ofera si acum ajutor de inmormantare pentru cadavre, insa acestea sunt predate direct serviciilor funerare care iau banii, dar le ingroapa in cimitirul saracilor. Nu mai ajung la studenti. Si, in timp ce numarul facultatilor de medicina s-a dublat in ultimii 20 de ani, numarul cadavrelor a scazut in mod dramatic. Fara modificarea legislatiei, viitorii medici vor face practica direct pe pacienti", a declarat senatorul PSD Toni Grebla, initiatorul proiectului.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pentru cadavre

Sa vorbeasca cu ion iliescu , el stie cum sa le produca . Daca nu se descurca singur , ca in anii 1998-90 , atunci il cheama si pe miron cozma .
Nici nu ma gandeam ca PSD-ul nu se va oferi sa ....aduca cadavre....

 

Chiar asa !

Cine-i mai revendica pe senatorii si deputatii PNL si PSD ?

 

cine voteaza?

Dar cine va vota aceasta lege daca deputatii si senatorii PDL si PNL sunt in greva?

incepem cu "nerevendicatele" din usl ?

asa,ca sa ne facem incalzirea :)))

 

Lasa ca ne belesc astia de vii!

Sa vina ei la putere, ca, slava Domnului vor avea studentii suficiente cadavre. Vom muri cu zile!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor