Opinie politica: Sa nu ne batem joc de Justitie!

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 10:56
4228 citiri
Opinie politica: Sa nu ne batem joc de Justitie!

Cu un tupeu de neimaginat, girat de sefi penali, senatorul "independent" Alfred-Laurentiu-Antonio Mihai arunca in Parlament, cu inconstienta, banuiesc eu, o lege care ar condamna Romania la un regres incredibil nu doar in planul Justitiei.

El propune "regretul efectiv", notiune care le-ar deveni alibi celor care au savarsit fapte penale.

In contextul in care, in Romania, tot mai multi alesi sunt acuzati de fapte de coruptie, sa vii cu un asemenea proiect legislativ pentru care nu reusesc sa gasesc o justificare oricat de mult as incerca inseamna sa iei in derizoriu Justitia.

Niciunul dintre motivele expuse de senatorul Mihai, precum aglomeratia din inchisori sau numarul mare de procese pe care Romania le-a pierdut la CEDO, nu sunt pertinente pentru sustinerea proiectului.

Pentru unii, Justitia deranjeaza. Asta pentru ca au stiut foarte bine sa-si consolideze in ani o imunitate exagerata si prost inteleasa.

Fac un apel catre colegii parlamentari care, prinsi in vartejul campaniei electorale, nu trebuie sa isi bata joc de Justitie, de anii in care demersurile procurorilor si judecatorilor au fost laudate la nivel european, operand, printr-un astfel de proiect, o restauratie a legilor penale cu scopul de a-i salva pe infractori.

Coruptia, ca orice alta infractiune, trebuie incriminata si aspru sanctionata, nicidecum tolerata. Observ cum unii incearca sa transforme anormalul in normal, profitand de prerogativele pe care le-au primit prin votul cetatenilor.

Sunt curios cum parlamentarii care se gandesc sa sustina aceasta aberatie legislativa, caci nu o pot numi altfel, le vor explica romanilor care au iesit in strada pentru o Romanie normala, ca proiectul este unul bun pentru tara.

Spun ferm ca nu trebuie sa se repete "martea neagra"!

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proiect lege regret efectiv, #regret efectiv cod penal , #lege