Parlamentarii nu se lasa: Dupa inchiderea supermarketurilor, le vor si mutate in afara oraselor

Vineri, 22 Mai 2015, ora 19:52
11887 citiri
Parlamentarii nu se lasa: Dupa inchiderea supermarketurilor, le vor si mutate in afara oraselor

Parlamentarii vin cu o noua idee in incercarea de a-i tine pe romani cat mai departe de supermarketuri, o noua propunere legislativa precizand nu doar ca acestea sa fie inchise duminica, dar si sa fie mutate la cel putin 5 kilometri in afara oraselor.

In proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 321/2009, privind comercializarea produselor alimentare, se precizeaza inclusiv definitia supermarketului, respectiv "unitate de vanzare cu amanuntul, cu autoservire, care ofera o larga selectie de produse alimentare si nealimentare si care are o suprafata de minimum 800 mp".

Restrictii pentru lanturile de supermarketuri? Romania a depus cerere oficiala la UE

Inchis duminica la supermarket? Ce spun companiile

De asemenea, sunt definiti si termenii de "produs alimentar proaspat" si "produs alimentar congelat".

In proiect se mai prevede si programul saptamanal dupa care ar trebui sa functioneze supermarketurile, respectiv de luni pana vineri, intre orele 8-22, sambata intre orele 8-14 si duminica sa fie inchise.

Supermarketuri inchise duminica? Masura e un cutremur pe piata de retail si o jignire pentru consumator

Nu in ultimul rand, parlamentarii mai sustin ca supermarketurile "sunt obligate sa isi desfasoare activitatea in afara oraselor, la o distanta de minimum 5 km fata de marginea acestora".

La articolul urmator, in proiectul de lege se mai specifica faptul ca "supermarketurile sunt obligate sa puna la dispozitia producatorilor romani zone speciale de desfacere a produselor alimentare, separat de produsele de import si sa asigure spatii speciale producatorilor romani pentru contractarea produselor romanesti, sub forma unor birouri specializate".

Supermarketuri inchise duminica? De ce ar fi necesara si utila legea

Deputatii PNL Nini Sapunaru si Tinel Gheorghe au initiat o propunere legislativa, prin care supermarketurile sa fie inchise duminica si in zilele de sarbatori legale. Reprezentantii marilor magazine sustin insa ca initiativa legislativa va conduce la concedieri masive si la pierderi uriase la bugetul de stat.

Tinel Gheorghe a spus, pentru Ziare.com, ca inchiderea supermarketurilor in zilele de duminica ar ajuta producatorul roman sa-si vanda produsele: "Parca dintr-o data toti ne-am nascut in supermarket. Am uitat cand cumparam din piata".

Vor sa inchida supermarketurile in weekend: Sa stam mai mult cu familia, sa facem miscare

In urma unui sondaj realizat in luna februarie 2014, de Ziare.com, 71 la suta dintre respondenti au sustinut ca nu sunt de acord cu inchiderea supermarketurilor in weekend, in timp ce doar 25 la suta s-au declarat de acord.

F.N.

Citeste si:
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...