Deputat AUR, proiect de lege prin care soferii sa-si aleaga singuri perioada de suspendare a permisului

Duminica, 11 Aprilie 2021, ora 18:54
5801 citiri
Deputat AUR, proiect de lege prin care soferii sa-si aleaga singuri perioada de suspendare a permisului
Initiativa apartine deputatului AUR de Suceava/Foto: Politia Romana/Facebook

Deputatul AUR Dorel Acatrinei a initiat un proiect de hotarare care le da dreptul soferilor carora li se suspenda permisul de conducere sa-si aleaga singuri perioada in care se aplica pedeapsa, intr-un interval de un an. Deputatul, patron de firma de transport rutier, vrea in acest fel modificarea Ordonantei de Urgenta 195 din 2002 privind circulatia pe drumurile publice, atat pentru soferii amatori, cat si pentru profesionisti.

"In practica, sunt diverse situatii in care un conducator auto profesionist care a savarsit o contraventie la regimul rutier si poate sa stabileasca impreuna cu angajatorul perioada concediului de odihna si in acelasi timp sa trimita o cerere motivata organelor care aplica legislatia rutiera pentru ca sanctiunea complementara a suspendarii permisului auto sa fie amanata si aplicata intr-un interval de timp prestabilit de maxim 12 luni care sa nu atraga pedepse suplimentare pentru aceeasi fapta cum ar fi pierderea locului de munca sau/si a remuneratiei muncii", se arata in expunerea de motive facuta de deputat.

Potrivit Adevarul, Acatrinei a gasit si alte motive pentru neaplicarea suspendarii permisului in anumite cazuri: "Sunt situatii in care familiile conducatorilor auto, cand apare un eveniment neprevazut si nefericit - cum ar fi o inmormantare - sau un eveniment fericit - cum ar fi o nunta sau un botez -, situatii cand este nevoie de multe drumuri cu masina sau pentru rezolvarea problemelor care nu sufera amanare", mai arata Dorel Acatrinei.

Deputatul Acatrinei este cel care si-a trecut in CV ca stie sa foloseasca telefonul mobil si platforma ZOOM. CV-ul este publicat pe site-ul oficial al Camerei Deputatilor.

#deputat, #aur, #permis conducere, #suspendat, #lege , #lege