Primarii si presedintii de Consilii Judetene scapa de incompatibilitate

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 17:29
4101 citiri
Primarii si presedintii de Consilii Judetene scapa de incompatibilitate

Primarii si presedintii Consilii Judetene vor putea fi reprezentanti in adunarile generale ale asociatiilor cu activitatea in serviciile de utilitati publice, a decis, miercuri, Camera Deputatilor, respingand cererea de reexaminare a presedintelui la legea serviciilor comunitare si mentinand forma initiala a legii.

Raportul de respingere a cererii de reexaminare a fost adoptat cu 224 voturi pentru, 88 abtineri si trei voturi impotriva.

Legea serviciilor comunitare de utilitati publice - care prevedea si faptul ca primarilor si presedintilor consiliilor judetene li se acorda calitatea de reprezentanti ai comunelor, ai oraselor, respective municipiilor si judetelor in adunarile generale ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, avand ca obiect de activitate serviciile de utilitati publice - a fost adoptata in iunie 2014, insa presedintele Traian Basescu a retrimis-o pentru reexaminare in Parlament.

Ponta: Jumatate din primarii tarii, declarati incompatibili de ANI - trebuie gasita o solutie

Cererea de reexaminare preciza ca aceasta lege nu este oportuna, deoarece participarea primarilor si a presedintilor consiliilor judetene in organele de conducere ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara nu se justifica in mod obiectiv, intrucat solutia legislativa propusa ar avea un impact negativ deoarece ar conduce la eludarea regimului incompatibilitatilor, "ca efect al noului text de lege, Agentia Nationala de Integritate nu ar mai putea constata incompatibilitatea primarilor sau a presedintilor consiliilor judetene care vor face parte din organelle de conducere ale acestor asociatii".

Blaga: Si noi am avut probleme de incompatibilitate cu alesii locali

Deputatii au respins cererea de reexaminare a legii si si-au mentinut punctul de vedere adoptat anterior. Astfel, primarilor si presedintilor consiliilor judetene li se acorda calitatea de reprezentanti ai comunelor, ai oraselor, respective municipiilor si judetelor in adunarile generale ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, avand ca obiect de activitate serviciile de utilitati publice.

Totodata, potrivit noii legi, primarii si presedintii consiliilor judetene isi pot delega, prin dispozitie, calitatea de reprezentant in adunarea generala a asociatiei.

Reprezentantii PSD si ai UDMR au spus ca sustin prima varianta a legii si sunt impotriva cererii de reexaminare, in timp ce PNL s-a abtinut. Camera Deputatilor este for decizional.

Senatul apara primarii incompatibili

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#primari scapa incompatibilitate, #primari incompatibiliate, #alesi locali incompatibilitate , #lege