PSD vrea sa extinda amnistia fiscala - mamele si pensionarii care au returnat banii sa-i primeasca inapoi - Update

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 17:27
2899 citiri
PSD vrea sa extinda amnistia fiscala - mamele si pensionarii care au returnat banii sa-i primeasca inapoi - Update

PSD vrea sa extinda amnistia fiscala pentru mame si pensionari, astfel incat a propus un nou amendament la proiectul de lege, care prevede ca persoanele care au apucat sa returneze din banii primiti pe nedrept vor primi sumele respective inapoi.

Noua modificare a fost prezentata de senatorul PSD Liviu Pop, luni, in plenul Parlamentului, desi aceasta varianta fusese exclusa initial din initiatiava legislativa, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2015, transmite Digi 24.

Ramane de vazut daca propunerea social-democratilor va fi acceptata, intrucat incalca regulamentul intern, care prevede ca nu se pot face amendamente in plenul Parlamentului, ci doar in comisiile de specialitate.

Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Amendamentul prevede ca mamele si pensionarii sa primeasca inapoi banii pe care au apucat sa ii returneze statului, in mai multe transe repartizate pe o perioada de cinci ani.

Liviu Pop a prezentat modificarea in sesiunea ordinara de toamna a Senatului si Camerei Deputatilor, care a inceput luni si pe a carei ordine de zi se aflau propuneri legislative ce nu au mai fost dezbatute si votate din diverse motive.

Parlamentarii, la munca - dezbat reducerea CAS si iertarea la plata a pensionarilor (Video)

Printre acestea se numara si iertarea de la plata a mamelor si pensionarilor care au primit indemnizatii de crestere a copiilor si pensii calculate gresit, in favoarea beneficiarilor, de catre functionarii publici.

Amendamentul, sustinut de Rovana Plumb

Modificarea este sustinuta si de ministrul Muncii Rovana Plumb, prezenta in plenul Parlamentului.

Intrebat cum se poate fi inclusa aceasta propunere in initiativa legislativa, in conditiile in care contravine regulamentului, Liviu Pop a declarat ca "in situatii exceptionale se poate face acest lucru".

In Romania exista 12.000 de mame care au primit mai multi bani decat ar fi trebuit de la stat pentru cresterea copilului, acestea avand de inapoiat, in medie, cate 1.000 de lei, in vreme ce numarul pensionarilor cu pensii calculate gresit este de 30.000, acestia avand de returnat, in medie, cate 2.000 de lei.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, amanata - cand va fi luata decizia

Aministia fiscala pentru mame si pensionari a fost amanata, pe 25 august, din cauza lipsei de cvorum din Senat. Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor, in initiativa fiind inclusi si profesorii din Valea Jiului.

Decizia finala a fost amanata pana pe 1 septembrie, cand alesii au revenit la munca in Parlament. Forma actuala a proiectului de lege prevede ca amnistia fiscala se aplica doar pentru pensionarii si mamele care nu au apucat inca sa returneze banii primiti in plus.

UPDATE - Modificarea a fost inclusa in proiectul de lege, dupa ce amendamentul a fost adoptat de catre Parlament cu 117 voturi pentru, trei voturi impotriva si doua abtineri.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase pentru a discuta despre Certificatul verde în biserici SURSE
Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase pentru a discuta despre Certificatul verde în biserici SURSE
Premierul Nicolae Ciucă se întâlnește joi, 2 decembrie, de la ora 11.00, cu mai mulți reprezentanți ai cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte....
Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”
Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară, 1 decembrie, că partidul pe care îl conduce exclude ipoteza răsturnării propriului guvern prin moţiune de cenzură, dacă PNL nu...