Ziare.com

PSD vrea taxa pe recunostinta: Copiii, obligati sa dea bani parintilor, bunicilor si strabunicilor, altfel sunt dati in judecata si risca inchisoarea

de Camelia Badea
Joi, 04 Iulie 2019, ora 13:33

   

PSD vrea taxa pe recunostinta: Copiii, obligati sa dea bani parintilor, bunicilor si strabunicilor, altfel sunt dati in judecata si risca inchisoarea
Zeci de parlamentari ai PSD, printre care si ministri, carora li s-au alaturat si patru deputati din alte grupuri, au depus la Parlament o propunere legislativa intitulata "Legea recunostintei intre generatii" prin care copiii sunt obligati sa aiba grija financiar de parinti, altfel risca sa fie amendati sau chiar sa ajunga la inchisoare.

Propunerea legislativa a fost inregistrata in data de 27 iunie, iar luni a fost trimisa la Senat, decizionala fiind Camera Deputatilor.

Expunerea de motive este semnata, in calitate de initiator, de deputatul PSD Dumitru Gherman (foto) si o prima ciudatenie consta in faptul ca la finalul propunerii legislative in numele presedintelui Camerei Deputatilor este invitat sa semneze ... Liviu Dragnea, incarcerat la Rahova inca din 27 mai, locul lui fiind luat la scurt timp de Marcel Ciolacu (PSD).

Textul expunerii de motive este un amestec bizar de reflectii personale si amenintari, parand mai degraba un eseu compus la examenul de bacalaureat si presarat cu mai multe greseli, cea mai frecventa fiind cea fundamentala - virgula intre subiect si predicat. Demn de remarcat este si faptul ca tinerii romani plecati la munca in strainatate sunt direct indicati drept principalii responsabili pentru problemele pe care le au varstnicii ramasi acasa.

Contract in familie, pentru ca statul "trebuie" sa intervina

Redam doar cateva fragmente din expunerea de motive a proiectului prin care se doreste reglementarea legala a "abandonului emotional":

"Familia - ca nucleu de baza al societatii - este supusa unor profunde si nedorite perturbatii asupra unitatii si solidaritatii necesare asigurarii existentei si continuitatii in spatiul national romanesc".

"Marea migratie a fortei de munca tinere din Romania, spre state din vestul Europei, indeosebi dupa aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana, are un impact economic, social si uman incalculabil, efectele negative incep deja sa se manifeste, cu deosebire asupra persoanelor varstnice, aflate la capat de drum, fara putere si, in cele mai multe cazuri bolnave si lipsite de sprijinul si afectiunea copiilor sau a nepotilor".

"Este vorba de un nou tip de abandon de care sufera persoanele varstnice, abandonul emotional, tema pe care ar trebui sa o abordam nu numai din punct de vedere sociologic, ci si din punct de vedere legislativ".

"Nu ar fi lipsit de logica chiar posibilitatea de a se reglementa aceste raporturi intre generatiile din aceeasi familie, prin contract, in care sa fie stipulate drepturile si obligatiile reciproce".

"Ne aflam intr-o lume in care normele morale se dovedesc a nu mai fi suficiente pentru a crea obligatii reciproce intre oameni, nici chiar intre membrii aceleiasi familii, dezumanizarea sub influenta banilor, egoismul si lupta pentru dobandirea averilor create prin munca parintilor si bunicilor, determinandu-i pe tineri sa uite ca au si obligatii, nu numai drepturi".

"Reamintim faptul ca, aplicarea de rele tratamente copilului minor sau abandonul acestuia de catre parinti, se pedepseste cu inchisoarea, conform Codului Penal, mergand pana la decaderea din drepturile parintesti. Oare, a avea grija unui batran cu pensie si cu diverse proprietati, este mai grea decat cresterea si educarea unui copil pana la varsta de 26 de ani, fara venituri si fara proprietati, sau e vorba de o discriminare? Atunci de ce sa privim diferit cele doua perioade din viata unui om?".

Initiatorii spun ca prin aceasta lege a "recunostintei" se urmareste instituirea unui "raport echitabil si firesc intre drepturile si obligatiile reciproce ale diferitelor generatii din interiorul aceleiasi familii".

Initiatorul, un pensionar care a activat in PSM, urmasul PCR

Deputatul PSD Dumitru Gherman, cel care a depus la Parlament in calitate de initiator aceasta propunere legislativa, este, conform CV-ului de pe site pensionar, divortat si are doi copii, iar intre anii 1991 si 2003 a fost membru al Partidului Socialist al Muncii (PSM), fondat de Ilie Verdet si considerat continuatorul PCR, el fiind condus pana la desfiintare de fosti activisti de partid din perioada comunista.

Printre semnatarii proiectului se numara si ministrul Muncii, Marius Budai (PSD), ministrul Economiei, Niculae Badalau (PSD), dar si deputatii PSD Eugen Nicolicea si Florin Iordache. Contactati de jurnalistii de la Libertatea, Niculae Badalau si Florin Iordache au dat de inteles ca nu prea au habar de acest proiect pe care apare si semnatura lor.

In schimb, Eugen Nicolicea a explicat ca exista multi batrani care au ramas in grija statului si, pentru ca relatia parinte-copil "a inceput sa slabeasca", initiatorii acestei legi considera ca "este necesara interventia statului".

Cum se baga Guvernul in familia ta - 20% din venituri, pensia de intretinere

In expunerea de motive se mai arata si ca "Noul Cod Civil are prevederi ambigue referitoare la obligatia legala de intretinere a parintilor, respectiv a bunicilor, obligatie ce ar trebui sa revina copilului major, apt de munca si care realizeaza venituri, nu este reglementata expres in lege".

Dincolo de exprimarea defectuoasa, retinem ca initiatorii acestei legi sunt constienti de faptul ca noul Cod Civil are deja prevederi care se refera la pensia de intretinere.

Si atunci, ce se introduce ca noutate?

Mai multe. De exemplu, conform textului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, la art3 "Drepturile parintilor", alin.4 prevede explicit ca "Modul de determinare si de evaluare a gradului de satisfacere a nevoilor economice si sociale ale parintilor se determina pe baza standardelor de evaluare a nevoilor persoanelor varstnice, ori prin alte metode stabilite de Guvern", dandu-se astfel frau liber imaginatiei celor care vor ocupa fotoliile de la Palatul Victoria.

Apoi, alin. 6 prevede ca "Parintii au dreptul la respect si recunostinta din partea copiilor, fara nicio conditie sau restrictie", iar intr-un articol separat, art. 4, se prevede explicit ca "drepturile parintilor prevazute la Art. 6 se aplica si bunicilor, respectiv strabunicilor". Sa insemne asta ca un strabunic va beneficia de ajutorul financiar prevazut mai jos si din partea copiilor, si a nepotilor si a stranepotilor?!

Capitolul III al legii introduce obligatii atat pentru parinti si bunici de a-si intretine copiii, respectiv nepotii, cat si invers. Astfel, "copiii majori apti de munca sunt obligati sa-si intretina si sa-si ingrijeasca parintii inapti de munca, aflati in dificultate, necesitand sprijin material".

Proiectul mai prevede ca "Daca nu exista un contract scris, ori testament" in acest sens, "problema achitarii pensiei de intretinere de catre copiii majori se solutioneaza pe cale amiabila" sau pe cale judecatoreasca. Tot instanta va stabili cuantumul pensiei de intretinere, fixand o suma lunara, cuantumul tuturor cheltuielilor suplimentare introduse, inclusiv pentru problemele de sanatate, neputand depasi "o cincime din venitul net lunar al celui obligat". Prevederile se aplica si pentru bunici si strabunici.

Si copiii vitregi sunt obligati de a-si intretine parintii vitregi inapti de munca.

Intrebari care nu-si gasesc raspunsul sunt: Cei care au mai multi copii vor primi 20% din veniturile fiecaruia? Sau 20% e suma totala pentru intretinerea celor din familie sau fiecare parinte, bunic si strabunic are dreptul la cate 20%?

Initiatorul vrea sanctiuni cu inchisoarea, dar nu stie in baza carei legi

La capitolul Sanctiuni, proiectul prevede ca "Fapta unei persoane care incalca cu vinovatie prevederile prezentei legi, referitoare la familie, constituie infractiune si se sanctioneaza conform dispozitiilor Art. 305 din Codul Penal".

In mod ciudat, art. 305 din Codul Penal in vigoare in acest moment se refera la ... infractiunile de serviciu, mai exact la "Neglijenta in pastrarea informatiilor" si prevede pedepse cu "inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda".

Cel mai probabil autorul a facut trimitere la art 305 din vechiul cod penal, care nu mai este in vigoare de cativa ani, articol care se referea la "Abandonul de familie", care a devenit art. 378 in actualul Cod Penal si care prevede, printre altele, ca "neplata, cu rea-credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda".

In loc de concluzie, o intrebare: Cum reglementeaza aceasta lege "abandonul emotional" al varstnicilor, invocat la inceput de initiatorii proiectului?

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 39250 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
63 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Taxele si impozitele pe care le platim acum sunt pentru pensiile

parintilor si bunicilor si pentru ingrijirea lor in spitale. Doar Pilonul II este pentru viitorul nostru. Restul pentru prezent, din solidaritate sociala. Nu vad de ce aceasta lege lipsita de orice logica. De fapt care e substratul: statul vrea sa ne mareasca aceste taxe dar intr-o forma mascata. Adica el statul da pensii dar trebuie sa dai si tu direct, ca copil sau nepot. Pai eu propun sa trecem dea dreptul in comuna primitiva, nu platim nimic nimanui, iar fiecare grup din cadrul tribului se ingrijeste de cei din familia lui. Banuiesc insa ca ciuma rosie ar vrea sa ne ingrijim membrii de familie dar in acelasi timp sa cotizam pentru nimic si la statul hotilor ca sa aiba de unde fura Dragnea & Co.

 

Asta este Taxa de Familie Traditionala 2 ?!?!?!?

Nu mai aveti bani de pensiile nenorocite date in scarba batranilor tarii si incercati sa le transferati catre Diaspora sau catre Emigratia romaneasca?!?!
Pai noi platim milioane de euro anual catre familiile nostre ramase in tara. Nu v-am asteptat pe voi.

Nu mai aveti bani pentru pensiile voastre nesimtite si incercati sa mai scoateti un ban de la noi? Va raspund numai cu subiect, fara predicat si fara virgule agramate: CIUCIU ! Nada! Nimic! Rien! Nothing! Asta veti avea de la Diaspora!

Si incercati doar sa furati pilonul 2. Va bagam pilonul 2 pe gat pana va iese pe coada, in cel mai traditional spirit al lui Tzepesh!!! Haimanalelor socialiste!

 

Trebuie infiintată o firmă să gestioneze afacerea

E clar că PSDăncilă e in criză. Trebuie infiintată o firmă să gestioneze afacerea, cu un staff ales politic, ca la audiovizual si la constitutie.

 

o aberatie

nu cred ca exista un precedent in alta tara europeana. dar uite asa un anonim devine subiect de actualitate pentru vizitatorii acestui site. daca parintii nostri au muncit din greu pe timpul comunistilor si acum au pensii, este meritul lor. dar ma intreb eu si intreb si pe ceilalti pe tinerii de astazi, cei care am acceptat pe stat salariul minim pe economie. dar angajatorul nu a platit nici contributiile pentru salariul minim, dupa 1990, oare ce pensie vom avea.. Cei 5600 lei care s-au strans la pilonul 2 in altimii 9 ani de cand cotizam. multi la revolutie aveau intre 15 si 20 ani. nu mai tin minte aproape de loc ce insemna acel sistem. acum au 45-50 ani si se apropie de pensie, intrebandu-se, cati bani vor primi peste 15-20 ani cand vor iesi la pensie. iar lor cine le va plati pensiile. Sansa lor este ca de anul trecut contributiile au trecut de la angajat la angajator si sper ca lucrurile sa ramana asa si in viitor. ceeace insa nu cred, dupa cum bate vantul.

Cand se prezinta diaspora la vot, tzop si PSD cu taxa pe neam!

S-or gasi niste rude care sa fi ramas prin tara si care trebuie folosite propagandistic de catre pesedraci.

Eu as pune o taxa pe partidele care pierd romani prin imigrare in timpul guvernarii. Hai, sa fie doar 10 euro pe cap de imigrant plecat pe an si PSD s-ar duce la canalul colector.

Tremura carnea de placere pe matusile Tamara din

Republika Sokialista RRomania :)
Sarakilor!
Sa manace si gura lor un pic de carnitza, nu numai zgarciuri si adidasi de la porkii familiei draknea:) Pardon, si tomate, ca acum draknea family se ocupa de tomate...

Talharii criminali psd pdsr alde udmr, fsn, pd, et

nu mai au de unde fura si talharii? Trebuie de urgenta modificata constitutia si confiscate toate averile ilicite ce nu pot fi justificate. Asa se pot aduna miliarde la bugetul de pensii. De asemenea trebuie eliminate pensiile speciale. Nu exista oameni speciali asa cum nu exista nici pensii speciale, fiecare primeste in functie de cat a contribuit. Iar pentru diaspora mai bine are fi sa renunte toti la cetatenia romana sa nu mai aiba nimic a face cu mafia criminala ce paraziteaza tara de zeci de ani de zile.

Made in China

Initiatorul acestei legi nu cred sa aibe intentii rele,si stie el ceva legat de pensii. Mai mult ca sigur, stie ca ideea asta nu este una noua, o lege de acest fel fiind in vigoare in China socialista, si dintr-un motiv intemeiat - lipsa unui sistem de pensii. Daca tinem cont de cat s-a furat in ultimii 30 de ani, precum si de declinul demografic si exodul tinerilor, probabil ca in curand statul roman nu va mai avea cu ce sa plateasca pensiile.

Da ?!

Si in acest caz eu te intreb pe tine? De ce exista aceste pensii speciale si de ce guvernul sustine ca duduie economia?

Mare-i gradina lui Dumnezeu!

... Si stupizi fara numar in Parlamentul Romaniei!
..............
Cititi din ce pozitie vreti, chiar si cu capul in jos si/ sau pe contrasens:
"Visul democratiei este cel de a-i creste pe proletari pană la nivelul de stupiditate pe care il au acum burghezii." (Gustave Flaubert)

In concluzie:
"X e mediocritate,
Y e stupiditate,
Insă ei luind-o-n gat
Intr-o zi s-au hotărat
Ca să scape de păcate,
Să-si dea mana cu frătie
Pentru-a scri-n tovărăsie
Si-au format o nulitate."
(Epigrama de Al. Macedonski)

Lia ,cestiunea ie pe 5 axe,dar pentru cei ca tine,

fara studii tehnice,e de ajuns pe 3 axe !!!....deci adauga si Z,care inseamna profunzimea.....sau adancimea.....!...tot la Caragiale ajungi....!....Eminescu, Cojbuc,....sunt suuuus ! te rog,sa ma scuzi,ca iti explic,ce stiai deja...!

"PSD vrea taxa pe recunostinta: Copiii, obligati sa dea bani

parintilor, bunicilor si strabunicilor, altfel sunt dati in judecata si risca inchisoarea"

- deci , intai parintii isi cresc copii , p'orma copii isi intretin parintii , bunicii , strabunicii si barosanii isi trag pensii speciale ! cum ramane cu alde oprisan sau chereches care iau milioane de euro de la mamici si nu fac puscarie , sau sa plateasca amenzi ! :o(((

Sau ala mic al lui Chirica de la Iasi

Bebelusul ar trebui arestat: pasi, isi cumpara casa de 250.000 de euro si taica-su nici nu are bani de partid?

in principiu,e corect ! pentru ca un pampers

pentru batrani costa dublu unuia pentru copii !....se pomenea ba Nea Nicule,sa se cacce pe iei batranii cate 7 ani,pina sa moara ????....:(....io cred ca astea ie beneficiile intrarii noastre,in UE !!!!!

asta e psd-ul pregatind terenul sa anunte ca nu

mai au bani de pensii si fiecare e pe cont propriu. pe aia de afara nu au cum sa-i forteze sa dea bani iar cei din tara nu au ce ca tot psd a distrus economia ne facand nici o investitie de ani de zile.

hotii si analfabetii iesind din nou in fata ca de cand e dragnea la puscarie au inceput sa le dea suturi si colegii de partid care au un dram de creier si vad cum dispar voturile si cresc problemele

cata prostie!!!

Cum se aplica aceasta lege pentru copii plecati in strainatate???!!!

 

Prin inregistrarea pe listele electorale ; simplu , nu .

Nu au reusit cu impozitarea castigurilor celor ce lucreaza

in strainatate si, au pornit aceasta gaselnita .

Vesnica parsivenie a PSD !

nu mai lipsi de la vot, hai sa-i trimitem

pentru totdeauna pe nemernicii astia dupa PNT cd!

Nu este posibil.

Daca platesti taxe intr-o alta tara, incetezi sa mai platesti taxe in tara unde ai fost inainte.

Poate doar daca nu esti intr-o tara cu care Romania a incheiat conventii de abolire a taxarii duble:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Conventii/Conventii.htm

Pe vremea lui Einstein nu exista PSD-ul

... dar marele fizician, genial fiind, deci intuitiv, a anticipat ca va veni Epoca Marilor Telectuali PSD, asa ca a facut afirmatia:
"Doar două lucruri sunt infinite, universul si prostia umană, insă nu sunt sigur despre primul."

iti repet,pentru a 100000000 oara copiii,se scrie,cu 3 de I !

....sunt obligat,sa citesc toate comentariile si ma doare capul,de ce cetesc pe acilea !!!

Impozitul pe venit in străinătate – Romania

https://europa.eu/youreurope/citizens/work/taxes/income-taxes-abroad/romania/index_ro.htm

copilu sa dai bani la PSD tatal tau

da?

ca de ce sa dam la tatăl si bunicul nostru
si nu la tata PSD si la bunicul PCR ?
direct si mult !

Magariile Pisdiste duce noua generative la cules

de capsuni obligat.
Nu creaza locuri de munca, nu inbunatateste educatie.!
De unde sa castige bani.?

PSD a creat mereu pensionari

Ilici a creat in 1990-1991 peste 2 milioane de pesnionari: intre 45 si 55 de ani. A fost festivalul pensionarii: cica s-a suferit mult in regimul comunist si trebuia sa faca FSN-ul o reparatie. A facut o mega-escrocherie: a distrus sistemul de pensii.

Acua nu mai sunt bani de pensii si cineva trebuie sa plateasca, ca n-or sa plateasca Horlando si cu Veorica.

Copiii, obligati sa dea bani...

Din ciclul "Guvernantii spun lucruri trăsnite". Dacă nu dau bani riscă inchisoarea!! In schimb cei care fură milioane si s-au imbogătit scapă de inchisoare. S-a intors lumea cu susu-n jos.

 

Lege perversă

Legea este de o perversitate tipică PSD-ului și este o altă lingușeală electorală pentru cei varstnici... Păi pentru ce sunt taxele ce le plătim acum? Nu pentru pensiile părinților? Ei și-au plătit la vremea lor... Adevărul este că sunt incapabili. Au pornit un bolovan care se tot rostogoleste, se duce si atrage alti bolovani. Trebuie schimbati, eliminati, marginalizati, ori asta numai prin educație se poate. Va dura cativa ani...

 

Dacă

Statul vrea să scape de intreținerea părinților abandonați de copii poate da o lege ca bunurile acestora să revină statului după moartea părinților. Nu mi se pare normnal ca Statul să intrețină părinții cu tot felul de ajutoare și după moartea lor copiii să se certe pentru casă sau apartament. La fel și cu restaurarea clădirilor vechi sau cu reabilitarea celor șubrede in cazul familiilor care n-au bani s-o facă singure.

 

Mai bine

Ii scăpăm pe dragii noștri pensionari de grija de a vota.Ai ieșit la pensie,nu mai ai drept de vot și nici dreptul de a fi ales intr-o funcție publică.

 

Acum urmeaza doar

sa apara si taxa pe celibat, si am rezolvat cu deficitul bugetar!
Mare Ti-e Gradina, Doamne....

 

Statul gestionat de PSD+ALDE+UDMR nu mai are bani de pensii

Asta e singura concluzie a acestui demers, si este o concluzie ingrijoratoare. Pentru ca pensiile sunt cheltuiala de care nu te atingi, indiferent cat de disperat guvernant esti. Asta inseamna ca nu mai sunt bani nici pentru celelalte cheltuieli mai putin importante: sanatatea, invatamantul, autostrazi... Asta am ales (sa stam acasa in ziua votului la parlamentare si locale), asta culegem.

 

avem nevoie de o trezire la realitate si asta repede

daca nu ne trezim urgent din letargia in care am intrat ca natiune si nu-i oprim pe cei ce ne conduc astazi, criza in care vom intra pe termen lung va fi decontata de cateva generatii. Ma intreb oare cati din tineri vor mai ramane in tara dupa ce se sparge balonul cu datorii umflat acum de PSD+ALDE+UDMR+minoritati?

psd=partid de loaze si looseri !

Mai e un pic si va fi taxa de recunostiinta pentru ca suntem condusi de comunisti care mereu au furat si mintit..cei mai mari penali ai Romaniei, de la sultanul de teleorman-rahova la toti aia pe care el i-a promovat!!Cred ca toti cei care sunt plecati isi cam ajuta parintii si chiar fratii ,surorile cate un pic. Pentru cei de acasa pentru marea majoritate e mai greu..ei au nevoie de ajutor de la parinti...oricum abia astept ziua in care psd va fi trimis la lada de gunoi !!!

 

bai jeguriolor tote tarile normale au

programe sociale pentru batrini , chiar la bazaconia asta iesita din putul fara fund al gindiri pesediste nu a semnat si microcefalul kalasnikov? copii aia au si ei la rindul lor copii pe care trebue sa-i educe si sa-i creasca in saracia din romania asta mai lipseste sa le mai pui in circa si batrinii cea facut holguta cu pensiile elea uriase pe care inca nu lea vazut aproape nimeni in afara de alea speciale , eu sunt parinte si bunic , si incerc sa-mi ajut copii si acum cu ce pot , dar bani nu o sa le cer nici o data , dinpotriva pun bani la ciorap pentru cei mici pentru cind vor avea nevoie pentru studii, asemenea legi mizerabile nici in evul mediu nu sau dat , asta reprezinta falimentul unei societati.

 

Da, uni isi abandoneaza parinti,

Pt ca au votat cu psd, adica impotriva copiilor lor!
2. Acesti parinti despre care e vorba au muncit o viata, de ce nu au atata pensie incat sa traiasca decent? Dati pensi speciale si pt cei ce merita nu dati nimic!

 

NImeni nu isi abandoneaza parintii degeaba

neglijenta, batai, exploatare, etc...

Daca un copil isi abandoneaza parintii, este exclusiv vina parintilor. Este esecul parintilor. Parintii au fost modelul pentru copii in anii care i-au format ca persoana dintr-o "foaie alba".

Daca voi fi abandonat de copiii mei, absolut asta voi crede. Nu voi da nici un strop de vina pe ei. In plus nu le voi lua nici un ban niciodata! Ii voi ajuta cu ce pot sa ii scap de ghearele imprumuturilor si in general al capitalismului. Iar daca nu am, este esecul meu.

Copii vor avea si ei de platit mai departe copiilor lor.

hahaha

Am prieteni care au salarii de 1200-1500 lei in Tulcea si Babadag , ei fiind mai mult decat muritori de foame,din banii astia cu ce iti mai poti ajuta parintii ? Nebunii astia de sparlamentari cred ca salariile in nenorocita aia de Rromanika sunt ca in Bucuresti ? Huooooooooooo, nenorocitii care aleg psd-ul .Daca primarii (Chirita )cumpara casa de 250 mii euro la copii de un an, sau primari Chiriches care primesc cadouri de 1,5 milioane euro de la parinti acum cred ca toti romanii au bani ? Astia traiesc in lumi paralele. De ce credeti sa vor sa aduca aurul in tara ?

Revenire la codul civil din 1884

Obligatiile copilului ajuns la maturitate fata de parinti. Foarte corect.

 

Atunci NU se platea 35% asigurari sociale !

---

1884???

V-ati interesat daca in 1884 exista in Romania un sistem de pensii public???

Va straduiti, pe pagina a doua, sa ne convingeti, folosind doua sintagme hilare in contextul dat: "#ignoranta ucide batranii" si "#copii penali".

Dupa care citati, din Vechiul cod civil romanesc, articolele 187, 188, 189, 190, 191, 192, cu 'argumentatia' "Revenirii la izvoarele care definesc specificul national".

Cum banuiesc ca domnia voastra sunteti initiatorul acestui proiect de noaptea mintilor, va sugerez ca, asa cum spune cineva din pagina, sa-i mai adaugati si taxa pe celibat, ca sa fiti pe de-a-ntregul satisfacut.

Si cei care n-au avut copii, ce fac?

Sau au avut, dar au murit. Sau au plecat din tara si nu mai sunt cetateni romani. Dar cei care nu s-au putut casatori? Dar cei au trait in concubinaje si copiii nu sunt recunoscuti? Dar copiii de la Casa copilului pe cine sa tina? Dar copiii infirmi si handicapati care nu pot munci? Dar cei someri si fara calificari, pe care nu-i incadreaza nimeni, cei din zone sarace unde singurele posturi sunt la primarie si care traiesc mulgand o *** sau tinand un porc? Dar cei inglodati in datorii, la casa, la mobila, la masina de spalat si8 alte maruntisuri? N-au nici ei sa manance, de unde sa mai dea la parinti sau la bunici? Sunt o gramada de probleme care nu pot fi rezolvate cu tampenia asta, dimpotriva, se amplifica si intetesc exodul tinerilor, care au acum un motiv in plus sa plece.

Mai degraba ar rezolva mai intai educatia din scoli

si sa lase educatia din familie, in familie.

 

cel mai Destept comentariu,Multumesc !...si as complecta eu,

bataie !!!!.....bataie in scoli si la politie !....la politie ,bataie si daca mergi,sa-ti schimbi buletinul !!!!....pentru ca de schimbarea actelor,se ocupa sncpl.....

@copilul/sanatescu/pisderie 16.10

- bataia ... de joc e prezenta in toate guvernarile psdiste ! :o(((

"PSD vrea taxa pe recunostinta: Copiii, obligati sa dea bani parintilor, bunicilor si strabunicilor, altfel sunt dati in judecata si risca inchisoarea"

si la vot,bataie cu electoralul

electoralul
ciomag zdravan cu care erau penalizati cei care
votau aiurea,evident dusmani ai poporului :)))


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor