Soferii parlamentarilor ar putea ajunge sa aiba pensie speciala mai mare decat salariul actual - proiect depus de Iordache, Nicolicea si Serban Nicolae

Vineri, 01 Martie 2019, ora 08:29
8531 citiri
Soferii parlamentarilor ar putea ajunge sa aiba pensie speciala mai mare decat salariul actual - proiect depus de Iordache, Nicolicea si Serban Nicolae
Foto: Arhiva Ziare.com

Social-democratii Florin Iordache, Serban Nicolae si Eugen Nicolicea au propus un proiect de lege pentru cresterea pensiilor speciale ale functionarilor parlamentari.

Conform proiectului, in cazul secretarului general al Camerei Deputatilor, suma poate depasi 16.000 lei, avand in vedere ca acesta este cel mai bine platit functionar din Parlament, arata Digi24.

Acelasi proiect, care a trecut tacit de Senat si ajuns la Camera Deputatilor care este for decizional, ar putea duce la situatia in care unii soferi ai parlamentarilor ar ajunge sa aiba o pensie mai mare decat salariul.

Functionarii din Parlament primesc pensie speciala, dar aceasta nu creste in functie de majorarile aplicate, an de an, la salariul de baza, iar acest lucru ar urma sa fie corectat prin proiectul respectiv. "Pensia de serviciu se actualizeaza cu majorarea salariului de baza de care beneficiaza functionarul public parlamentar, aflat in activitate", se arata in document.

"Am solicitat acest lucru, pentru ca erau dezavantajati raportat la alti functionari", a motivat Eugen Nicolicea, unul dintre initiatorii legii.

Conform proiectului, un sofer de la Camera Deputatilor castiga acum aproximativ 3.400 de lei si ar urma sa aiba o pensie speciala de 3.700 de lei, arata sursa citata.

UPDATE Deputatul Stelian Ion precizeaza ca USR nu sustine proiectul privind pensiile speciale pentru functionarii parlamentari:

"Ar fi culmea sa sustinem niste proiecte fata de care ne-am exprimat din start dezaprobarea si in conditiile in care noi insine, USR-ul, avem proiecte de renuntare la pensiile speciale, care sunt o sfidare si o jignire la adresa tuturor cetatenilor din aceasta tara. Singurul criteriu trebuie sa fie acela al contributivitatii si vom avea discutii importante pe aceasta tema", a spus Stelian Ion la RFI Romania.

In opinia sa, "e o sfidare, nu vreau sa folosesc cuvinte jignitoare, dar efectiv mi se pare o batjocura la adresa cetatenilor sa vii si mai ales pentru aceasta categorie tot legata de parlamentari, tot legata de privilegii. Asa ceva nu are cum sa ramana in picioare. Vom ataca pe toate caile, daca va fi adoptata o astfel de prevedere, vom ataca la CCR si peste tot".

#lege pensie speciala soferi, #lege pensie speciala , #lege
Comentarii
Poza Iohannis1
Iohannis1
rank 3
Poza basil
basil
rank 5
De acord, dar cu conditia ca Iordache, Nicolicea si Serban Nicolae