Tariceanu: PNL va vota din nou Legea ANI, desi nu respecta observatiile CCR

Luni, 16 August 2010, ora 16:45
1210 citiri
Tariceanu: PNL va vota din nou Legea ANI, desi nu respecta observatiile CCR
Foto: 1235.ro

Deputatul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ca liberalii vor vota din nou Legea ANI, desi aceasta nu respecta observatiile CCR, dar a atras atentia ca, astfel, votul dat de Parlament risca sa ramana un "exercitiu de imagine" si actul normativ sa fie din nou amendat de CCR.

"Doresc sa subliniez (...) ca aceasta lege, cel putin in forma pe care o vom dezbate astazi, nu raspunde in niciun fel deciziilor pe care CCR le-a luat, prin care a declarat o serie de articole neconstitutionale. Si indreptarile care ar fi fost firesti nu au fost facute, asa incat ne gasim in fata unei dileme. In profida acestui fapt, va reafirm aici (...) ca suntem gata sa votam Legea, dar ar fi fost bine sa nu facem a doua oara acelasi exercitiu care, in final, poate sa ramana numai unul de imagine al Parlamentului si Legea sa fie din nou sanctionata atunci cand o sa fie sesizata CCR", a declarat Tariceanu luni, in Parlament.

Deputatul liberal a mai spus ca parlamentarii liberali au fost singurii care si-au depus declaratiile de avere si au fost de acord cu publicarea lor, gestul lor fiind "suficient" pentru a demonstra ca membrii PNL nu au vreo retinere in a promova cat mai rapid o Lege care sa duca la ridicarea Mecanismului de Cooperare si Monitorizare impus de Comisia Europeana.

El a apreciat ca "regretabil" faptul ca Ministerul Justitiei nu a venit cu un nou proiect de act normativ care sa tina cont atat de observatiile CCR, cat si de conditiile impuse de CE si de prevederile Constitutiei.

Proiectul legii ANI a trecut luni de Camera Deputatilor dupa ce 204 de deputati au votat "pentru", doi au votat contra si alti doi s-au abtinut, votul efectuandu-se prin apel nominal.

Votul pentru lege s-a dat insa fara deputatii social-democrati si conservatori care au parasit sala plenului acuzand ca proiectul este neconstitutional.

Proiectul luat in discutie este cel aprobat de Camera in sesiunea parlamentara ordinara din vara. Acesta a fost modificat insa fundamental de Senat si, dupa trimiterea la promulgare, a fost retrimis Parlamentului de presedintele Traian Basescu.

Dupa ce, in urma rediscutarii in Legislativ, acesta nu a fost modificat potrivit observatiilor Presedintiei, Traian Basescu l-a contestat la CCR, unde a fost declarat neconstitutional. Dupa ce reprezentantii CE au criticat dur noua Lege in raportul din vara, seful statului a cerut convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in care sa fie aprobata o noua Lege ANI.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Calin Popescu Tariceanu lege, #ANI CCR Parlament , #lege