TVR, arma politica de 10 ani incoace, indiferent de partidul de la putere - TV Ziare.com

Joi, 24 Februarie 2011, ora 19:58
3054 citiri
TVR, arma politica de 10 ani incoace, indiferent de partidul de la putere - TV Ziare.com

Taxa TV ar trebui eliminata, iar televiziunea publica ar trebui puternic depolitizata, considera deputatul PSD de Arad Ciprian Florin Luca.

Acesta, intr-o emisiune TV Ziare.com, a recunoscut ca si pe vremea cand partidul din care face parte era la putere, televiziunea publica a fost folosita pe post de arma politica si sustine ca acest lucru trebuie sa ia sfarsit.

"Asa cum a fost condusa in ultimii 10 ani, televiziunea publica a devenit un instrument al Puterii, indiferent care a fost ea", a spus Luca, la Tv Ziare.com.

Vezi inregistrarea emisiunii cu Ciprian Florin Luca, despre eliminarea taxei TV

Facand referire la declaratii din trecut ale sefului statului, Traian Basescu, care a avut o perioada in care a refuzat sa apara la TVR acuzand postul public ca e controlat de moguli rai, social-democratul a concluzionat ca, probabil, acum TVR este controlat de moguli buni.

"TVR e acum in categoria mogulilor buni, nu mai e in categoria mogulilor rai. Nu stiu care era acel mogul, dar se pare ca acel mogul controla TVR prin domnul Sassu (Alexandru Sassu, fostul director TVR, n.red.)", a mai spus invitatul Tv Ziare.com.

Desfiintarea taxei TV nu inseamna desfiintarea televiziunii publice

Cat despre desfiintarea taxei, deputatul PSD arata ca se pot gasi alte surse de finantare, de exemplu, de la buget.

"Am vazut in ultima perioada discutia aceasta initiata chiar de cei de la TVR... Nu inseamna ca daca aceasta taxa se elimina, a doua zi televiziunea publica se desfiinteaza", a mai spus Luca, aratand ca, totusi, ii este "foarte greu sa spun, dupa discutiile avute cu colegii mei in Senat, daca sunt sanse sa treaca aceasta propunere in forma votata de catre noi".

El a respins si discutiile conform carora, in cazul desfiintarii taxei TV, ar fi posibile sanctiuni de la Uniunea Europeana. Totodata, Luca spune ca un manager bun, si nu unul numit politic, ar putea gasi solutii pentru finantarea televiziunii publice.

Razpunzand unei intrebari de la cititorii Ziare.com, deputatul PSD spune ca nu ar trebui desfiintat niciunul dintre canalele televiziunii publice, toate fiind necesare.

"Toate canalele televiziunii publice sunt necesare, dar gestionate altfel, taiata risipa care exisat la TVR, si poate sa concureze real cu celelalte televiziuni private", a spus Luca. "Uramaresc TVR Cultural, imi place foarte mult si sunt anumite emisiuni, la TVR mai putin, dar la TVR 2 mai multe emisiuni ce-mi plac foarte mult", a completat acesta, dand exemplu emisiunea lui Horia Roman Patapievici de pe TVR 2.

Social-democratul mai atrage atentia ca postul public de televiziune ar trebui sa faca eforturi ca macar sporturile in care Romania face performanta la nivel international sa fie transmise in direct.

Bercea si mediatizarea modelelor negative

Intrebat de relatiile unor lideri politici cu interlopi cum ar fi Bercea Mondialu, Luca a spus ca aceste cazuri "razlete" nu trebuie sa fie generalizate, insa a atras atentia ca nu este benefica mediatizarea unor astfel de personaje.

"Ce am vazut zilele acestea (in legatura cu Bercea Mondialu, n.red.) nu e normalitatea si as vrea sa cred ca e doar un caz razlet, niste atitudini razlete. O astfel de persoana n-ar trebui nici macar popularizata. In zilele astea conteaza foarte mult... cand nu tii cont de lege esti un erou. Astfel de oameni n-ar trebui sa fie promovati. (...) Sper ca TVR si celelalte posturi sa nu ajunga sa promoveze ceea ce promoveaza OTV", a mai spus Luca.

El a vorbit si despre cazul Sobaru, angajatul TVR care s-a aruncat la sfarsitul anului trecut de la balconul Parlamentului.

"Uneori nu mai reusim sa rationam normal si avem astfel de gesturi. Durerea cea mare este ca sunt atati domni Sobaru si doamne Sobaru in Romania ... Pentru ca acesta e nivelul de disperare la care i-a adus Guvernul", a comentat deputatul PSD.

"Sper ca TVR, din aceasta initiativa a colegilor mei si asumata de intreg Parlamentului, sa invete ceva, sa le fie o lectie, sa devina o televiziune echidistanta si sa inteleaga ca informarea cetatenilor trebuie sa fie una colectiva", a conchis social-democratul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#TVR taxa tv desfiintata, #Ciprian Florin Luca PSD , #lege