UDMR: Raportul la Legea Educatiei e neregulamentar, il vom respinge in plen

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 19:19
1353 citiri

Uniunea Democrata Maghiara din Romania considera ca Raportul comisiei senatoriale pentru Invatamant pe Legea Educatiei este neregulamentar si va face tot posibilul ca acesta sa fie respins de plen, a anuntat, marti, liderul senatorilor UDMR, Andras Fekete.

"Majoritatea a decis ca Raportul e regulamentar. Noi sustinem in continuare ca nu este. Ma indoiesc ca, intr-o singura zi de plen vom reusi sa finalizam legea, care are sute de pagini, sute de amendamente respinse si admise. Noi ne vom lupta, insa, in plen, vom face tot ce ne sta in putinta, ca acest Raport sa fie respins", a afirmat Fekete.

El a spus ca, in varianta comisiei, legea este cu totul alta decat cea varianta Guvernului, reprezentantii opozitiei schimband, "pe ultima suta de metri", inclusiv articolele asupra carora se decisese prin consens.

"Reprezinta un pas, chiar doi, inapoi fata de legea actuala, care este in vigoare. Ceea ce s-a intamplat (in comisie -n.r.) e efectiv un joc politic, in pofida a ceea ce s-a afirmat", a spus liderul senatorilor UDMR.

El a precizat, totodata, ca, la nivelul grupurilor arcului majoritar guvernamental din Senat nu s-a discutat despre demararea procedurilor privind inlocuirea lui Mircea Geoana din functia de presedinte, cu toate ca "acesta continua sa incalce Regulamentul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR Legea Educatiei, #legea educatiei , #lege