Vom avea alegeri in doua tururi pentru primarie? Legea e blocata, desi PSD nu are majoritate in comisia de cod electoral

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 13:40
6807 citiri
Vom avea alegeri in doua tururi pentru primarie? Legea e blocata, desi PSD nu are majoritate in comisia de cod electoral
Foto: Arhiva Facebook/ Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion a cerut, luni, urgentarea dezbaterii si aprobarii modificarilor legislative privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

El a afirmat ca in urma sedintei de luni a grupurilor parlamentare USR s-a decis "sa facem toate demersurile in vederea deblocarii lucrarilor comisiei speciale in materia legilor electorale".

"Este foarte important ca in perioada urmatoare Camera Deputatilor sa dea un vot pe proiectul de lege referitor la alegerea primarilor in doua tururi. Acest proiect de lege este deja pe masa acestei comisii, inca din luna iunie.

Comisia este prezidata de un membru ALDE (senatorul Badulescu Dorin-Valeriu - n.red.). Le solicitam parlamentarilor ALDE si celor din ProRomania sa reluam discutiile in aceasta comisie", a declarat Stelian Ion, luni.

De asemenea, deputatul nu vede niciun impediment in trecerea acestui proiect, in conditiile in care PSD nu are majoritate in aceasta comisie (Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru eleborarea, modificarea si completarea propunerilor legislative in materie electorala).

"PSD nu detine o majoritate in comisie, astfel incat daca exista vointa politica - din partea USR exista clar, PNL a zis ca sustine proiectul de lege, cei de la PMP la fel -, exista si declaratii in sensul asta de la ALDE si ProRomania. Ca atare, nu vad niciun impediment pentru a se da un raport, in zilele urmatoare, pe proiectul de lege si pentru a se ajunge la vot final in plenul Camerei Deputatilor", a explicat Stelian Ion.

Stelian Ion a mai spus ca trebuie sa se ia rapid o decizie in acest sens, in contextul in care se apropie alegerile locale din 2020.

Totodata, deputatul USR a mai afirmat ca a vorbit cu presedintele Comisiei, fiind inutil sa vorbeasca si cu membrii ALDE din cadrul acesteia, in contextul in care partidul lui Tariceanu a ramas fara grupul din Camera Deputatilor.

"Doar cu presedintele Comisiei (am vorbit - n.red.). Dupa cum se stie, grupul parlamentar ALDE sufera modificari de la o zi la alta, este inutil sa vorbim cu toti membrii. Important este ce se intampla in Comisie: acolo se poate debloca acest proiect", a conchis Stelian Ion.

A.D.

#alegere primari doua tururi , #lege