USR cere sesiune extraordinara pentru defiintarea Sectiei Speciale: Coalitia PSD-ALDE nu poate sa sfideze la nesfarsit institutiile europene

Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 14:42
3441 citiri
USR cere sesiune extraordinara pentru defiintarea Sectiei Speciale: Coalitia PSD-ALDE nu poate sa sfideze la nesfarsit institutiile europene
Foto: Facebook / Camera Deputatilor

USR cere "convocarea de urgenta a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru desfiintarea sectiei speciale de anchetare a magistratilor", in contextul in care expertii GRECO solicita Romaniei sa faca acest lucru.

"Dupa publicarea rapoartelor GRECO, nu putem astepta pana in septembrie pentru a abroga 'aceasta anomalie' a sistemului judiciar creata la comanda lui Liviu Dragnea, dublu condamnat penal.

In circuitul parlamentar exista un proiect depus de PNL si care a fost adoptat tacit de Senat si un proiect depus de USR care asteapta votul in cele doua camere", se arata intr-un comunicat al USR remis miercuri.

In plus, se cere aplicarea tuturor recomandarilor expertilor internationali cu privire la starea Justitiei, in conformitate cu tratatele pe care Romania le-a semnat si e obligata de Constitutie sa le respecte.

"Coalitia PSD-ALDE nu poate sa sfideze la nesfarsit institutiile europene, Romania trebuie sa aplice recomandarile GRECO si ale Comisiei de la Venetia pentru a nu fi izolata pe plan extern", se mai arata in comunicatul USR.

La randul sau, si presedintele Iohannis a cerut azi Guvernului sa elaboreze un proiect de lege pentru desfiintarea SS, asa cum cere GRECO

Citeste mai multe despre:

#USR sesiune extraordinara sectie speciala, #USR desfiintare sectie speciala magistrati , #lege