Votul final pe Legea asistentei sociale, martea viitoare (Video)

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 16:59
1189 citiri
Votul final pe Legea asistentei sociale, martea viitoare (Video)
Foto: Arhiva

Votul final pe Legea asistentei sociale se va da martea viitoare, au anuntat liderii de grup din Camera Deputatilor.

Deputatul PNL Eugen Nicolescu a declarat ca, in urma negocierilor dintre liderii de grup, lunea viitoare se va lucra numai in comisii la Camera Deputatilor cu scopul de a se da avizele necesare si a se face raportul pe legea asistentei sociale.

"In urma intalnirii liderilor de grup si as spune in urma negocierilor care au avut loc, cred ca am gasit o solutie, astfel incat prevederile regulamentare sa poata fi respectate intru totul.

In acest sens, v-am propus dvs si liderii de grup au acceptat ca luni dupa amiaza sa nu mai fie sedinta de plen, sa fie numai sedinte de comisii astfel incat si comisiile avizatoare (Comisia de administratie si cea de buget - n.red.) si comisia de munca sesizata in fond sa poata sa faca rapoartele potrivit prevederilor noastre regulamentare.

Astfel, marti dimineata, de la ora 10.00, sa se poata intra cu proiectul de lege in plen in dezbatere cu sau fara raport, depinde cum vor lucra comisiile noastre, urmand ca marti sa se dea votul final. Cred ca in felul acesta intram pe un fagas aproape de respectarea regulamentului", a declarat Nicolaescu in plenul Camerei, dupa consultarile cu ceilalti reprezentanti ai grupurilor parlamentare.

Inainte de luarea acestei decizii, deputatii Opozitiei au acuzat Puterea ca a decis dezbaterea legii asistentei sociale in procedura de urgenta prin incalcarea regulamentului.

Astfel deputatii PSD Aura Vasile si Cristian Dumitrescu au sustinut in plen ca decizia Biroului Permanent de dezbatere a proiectului asistentei sociale in regim de urgenta se afla in afara regulamentului. In acest sens, Cristian Dumitrescu a declarat ca "Biroul Permanent nu are dreptul sub nicio forma sa anuleze prevederi ale regulamentului, cu atat mai mult dreptul parlamentarilor la dezbatere".

"A pune in imposibilitate comisiile din Parlamentul Romaniei sa dezbata proiecte de lege (...) este ilegal, este imoral si este total nesanatos pentru parlamentarisul romanesc. Va asumati o raspundere clara dumneavoastra si acea majoritatea din Parlament care isi bate joc de regulament, va rog sa le transmiteti cu titlu personal aceasta observatie a mea (...) este inadminmisbil si este intolerabil ceea ce faceti, procedura de urgenta inseamna intr-adevar o procedura speciala, dar nu inseamna niciodata derogarea de la lege si de la regulament", i-a transmis Dumitrescu Robertei Anastase, presedintele de sedinta.

In urma acestor acuzatii, deputatul Eugen Nicolaescu i-a solicitat Robertei Anastase o pauza de consultari, solicitare acceptata de aceasta. In urma unor negocieri de circa 15 minute s-a decis ca martea viitoare sa se dea votul final pe proiectul legii asistentei sociale.

Disputa din Camera a avut loc pe fondul deciziei Biroului Permanent care decisese marti dimineata ca legea sa fie dezbatuta in procedura de urgenta, iar raportul la legea asistentei sociale sa fie depus de Comisia de Munca pana in data de 14 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#legea asistentei sociale, #vot final Legea asistentei, #Legea asistentei sociale deputati , #lege