Votul prin corespondenta, respins de Parlament

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 14:59
5039 citiri
Votul prin corespondenta, respins de Parlament
Foto: Romania Libera

Votul prin corespondenta a fost respins, marti, de Camera Deputatilor.

Astfel, raportul de respingere al Comisiilor de administratie si juridica a fost adoptat cu 203 voturi pentru, 84 de abtineri si 8 voturi impotriva, iar Camera Deputatilor este for decizional, potrivit B1 Tv.

Comisiile de administratie si juridica au apreciat ca votul prin corespondenta prezinta vulnerabilitati semnificative din punctul de vedere al sigurantei procesului de votare, potrivit Mediafax.

Scandal in Parlament, pe votul prin corespondenta - ce au decis deputatii

Proiectul, initiat de deputatii Eugen Tomac, Valerian Vreme, Mihaela Stoica si Clement Negrut a fost respins in luna februarie si de Senat.

Imediat dupa dezastrul de la votul din diaspora la alegerile prezidentiale, Eugen Tomac i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa introduca pe ordinea de zi proiectul de lege care reglementa introducerea votului prin corespondenta la alegerile prezidentiale, cele pentru Parlamentul European si pentru referendum national.

Stanga nu a inteles nimic din alegeri. Romanii au nevoie de votul prin corespondenta Interviu

Solicitarea a fost, insa, respinsa atunci de presedintele Camerei Deputatilor. Mai mult, Valeriu Zgonea a precizat ca votul prin corespondenta pentru prezidentiale va fi discutat peste cinci ani, cand va fi viitorul scrutin.

La acea vreme, liderul de grup al PSD, Marian Neacsu, a declarat ca este nevoie de un alt proiect de lege.

"Daca am simtit ca exista un anumit curent de opinie si acum incercam sa ne asezam in fruntea lui - este o chestiune care in mod practic in politica este uzitata. Dar daca vrem un proiect legislativ care sa fie cu adevarat functional, care sa dea posibilitatea cetatenilor sa se exprime la toate tipurile de alegeri socotesc ca demersul cel corect este sa facem intai o documentare exacta", a mentionat Neacsu.

Liberalul Tinel Gheorghe i-a acuzat, insa, pe deputatii PSD ca vor sa ingroape o intiativa legislativa.

"Stanga nu a inteles nimic din aceste alegeri prezidentiale", a declarat pentru Ziare.com deputatul Eugen Tomac, dupa ce majoritatea parlamentara a refuzat sa voteze proiectul de lege care vizeaza votul prin corespondenta.

D.R.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să...
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit pe 28 mai, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, a fost invitat la o emisiune a postului public de televiziune...
#vot corespondenta respins, #Camera Deputatilor vot corespondenta , #lege