Ziua Barbatului, adoptata de deputati - cand va fi sarbatorita

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 16:38
6545 citiri
Ziua Barbatului, adoptata de deputati - cand va fi sarbatorita
Foto: Ziare.com

Sarbatorirea Zilei Barbatului a fost adoptata, miercuri, cu majoritate de voturi, de catre deputati. Sarbatoarea va avea loc pe 19 noiembrie, in timp ce Ziua Femeii ramane pe 8 martie.

"In cultura moderna se atrage atentia asupra unor probleme specifice ale barbatilor, boli specifice, probleme la locul de munca, aceasta zi va fi un moment prielnic sa discutam aceste probleme", sustine deputatul UDMR Molnar Zsolt, citat de Stiripesurse.ro.

Veste buna pentru domnii din Romania: Ziua Barbatului ar putea fi sarbatorita pe 19 noiembrie

Ce zile festive a legiferat in acest an Parlamentul - Ziua barbatului isi asteapta randul

"M-a frapat un lucru - ca initiatorii sunt barbati si nu femei, niste colegi senatori s-au simtit discriminati ca nu au o lege a barbatului. M-a mai frapat si ca in Senat aceasta propunere a fost respinsa. PNL va vota 'pentru'. PNL crede in familie si crede ca prin aceasta lege relatiile dintre femei si barbati pot fi mai bune", a spus si deputatul PNL Mircea Dolha.

Ambele zile vor putea fi marcate prin evenimente organizate de autoritati si prin promovarea la televiziunea si radioul publice a drepturilor femeii si, apoi, ale barbatului.

Proiectul privind Ziua Barbatului a fost initiat de cinci senatori PSD si PNL si a fost depus pe 10 iunie 2015.

"Obiectivele sarbatoririi Zilei Internationale a Barbatului includ concentrarea asupra sanatatii barbatilor si baietilor, imbunatatirea relatiilor intre sexe, promovarea egalitatii intre sexe si prezentarea de modele masculine de urmat.

Este o ocazie pentru a evidentia discriminarea fata de barbati si baieti si pentru a sarbatori realizarile si contributiile lor, in special contributiile lor la comunitate, familie, casatorie si grija de copii", se precizeaza in expunerea de motive, in care se specifica faptul ca aceasta zi este sarbatorita deja in 60 de tari.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#ziua barbatului, #Camera Deputatilor Ziua Barbatului, #Ziua Barbatului 19 noiembrie , #lege