Blaga ameninta: PDL va intra in greva parlamentara

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 07:20
1912 citiri
Blaga ameninta: PDL va intra in greva parlamentara

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca PDL va intra in greva parlamentara daca Puterea va veni marti in Camera Deputatilor cu Legea gratierii.

Blaga a precizat ca va propune acest lucru in Colegiul Director National al PDL care va avea loc luni si crede ca toti colegii sai vor fi de acord.

Ponta e in Africa, PSD il scapa pe Nastase votand legea amnistierii in Parlament

"Declar ca, daca vin (cei de la USL - n.r.) in fata Parlamentului, in fata Camerei Deputatilor, cu Legea gratierii, marti, vom intra in greva parlamentara. Daca marti o fac, marti intram. Voi propune lucrul asta in Colegiul Director si cred ca toti colegii vor fi de acord", a aratat Blaga.

El a facut aceste precizari la o reuniune a organizatiei PDL Bucuresti unde a avut loc o dezbatere intre cei doi candidati inscrisi in competitia interna a partidului pentru desemnarea candidatului PDL la prezidentiale, Gheorghe Falca si Catalin Predoiu.

Basescu: Legea amnistiei, pe mana unor sacali, sa-l scape pe Voiculescu - puscariasii vor candida in 2014

Blaga a mai spus ca majoritatea parlamentara vrea "sa bage" Legea amnistierii in Parlament deoarece cei de la putere "vor sa isi apere hotii care sunt in puscarii si care sunt pe cale sa intre in puscarii".

Propunerea legislativa pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse (Pl-x 162/2013) a fost introdusa pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, la sesiunea de vot final care va avea loc saptamana viitoare, marti, 17 decembrie, incepand cu ora 12.00.

Pe ordinea de zi, in dreptul propunerii de lege, se mentioneaza ca initiativa este dezbatuta in procedura de urgenta, ca Raportul Comisiei Juridice este unul de adoptare si ca forul decizional este Camera Deputatilor.

De aceasta data, pe site-ul Camerei, in dreptul propunerii legislative, figureaza si raportul Comisiei Juridice privind adoptarea propunerii legislative.

Modul in care Legea amnistierii a fost adoptata in Comisia juridica a Camerei, la miezul noptii, intr-o sedinta secreta, iar apoi introducerea acesteia pe ordinea de zi a plenului de marti, in conditiile in care raportul comisiei nu era public, a generat o serie de controverse.

Adoptarea legii nu este sustinuta de opozitie, dar nici de PNL, care a anuntat chiar prin vocea lui Crin Antonescu, presedintele partidului, ca este categoric impotriva proiectului. Mai mult, liberalii au cerut vot deschis la aceasta lege.

Si presedintele Traian Basescu a transmis Camerei Deputatilor rugamintea de a respinge legea. El a vorbit si la telefon cu presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, caruia i-a trimis si o scrisoare.

Marti, dupa o discutie intre Valeriu Zgonea si liderii grupurilor parlamentare, Legea amnistierii a fost scoasa de pe ordinea de zi a sesiunii de vot final a Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#legea amnistierii, #PDL Greva legea amnistierii , #Legea amnistierii