Editorial: Un referendum despre "Capra cu trei iezi"

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 11:42
2787 citiri
Editorial: Un referendum despre "Capra cu trei iezi"

Imi cer iertare ca abordez o tema care-i priveste exclusiv pe bucuresteni, dar poate ca va da idei altor pedelisti risipiti la carma marilor orase (Sorin Oprescu e independent, dar grosul voturilor sunt portocalii). De pilda, urmasul lui Emil Boc la Primaria Cluj-Napoca, Sorin Apostu, va putea sa-i intrebe pe cetateni daca nu pusca de furie deoarece au un edil caruia i se spune "fifty-fifty".

Colegul de la Alba va incerca sa-i intrebe pe contribuabili daca nu e adevarat ca tricolorul arata mai bine cu o dunga portocalie, ca altfel nu mai da subventii la incalzire, iar Gheorghe Falca ii va chestiona de aradeni daca n-ar fi mai bine sa se dezincrimineze luarea de mita si abuzul in serviciu, deoarece s-ar simplifica lucrurile in justitie, aflata in deficit de procurori.

Nu sunt multi pasi pana departe, daca PD-L a reusit sa obtina in Consiliul General un referendum cu sapte buletine de vot pe care sa sada cateva frustrari si tot atatea dorinte de manipulare, plus o problema ambitioasa: administrarea unitara a municipiului - "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?", "Sunteti multumiti de curatenia din Bucuresti?", "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?", "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor cu aparatul din administratia Bucurestiului?" si "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

Povestea de la care a pornit sandramaua pe care o sa mai cheltuim niste bani, ca tot radem pensii si salarii pe motiv de saracie, reprezinta ilustrarea perfecta a impotentei administrative. Suna frumos, gandim metropolitan, deci unitar, cu prioritati si repartizarea dezvoltarii in functie de potential (e cam tarziu, haosul nu mai poate fi dat inapoi, dar pentru atragerea de bani europeni e ok), dar de ce trebuiau intrebati bucurestenii ceva ce tine de managementul asumat de edili odata cu alegerile?

Cumva deoarece la noi, doua capete nasc trei idei pentru rezolvarea unei probleme, si dialogul este imposibil pentru ca singurul motor al creierului de politician este castigul electoral? In fine. Daca bucurestenii vor sa scoata castanele din foc, e treaba lor. Incolona-rea!

Cu privire la restul intrebarilor, m-ar umfla rasul daca n-as socoti ca tiparirea buletinului de vot cu intrebarea despre curatenie costa vreo cinci mii de portii de mancare, iar raspunsul va fi folosit in campania electorala ca sa i se reteze macaroana lui Oprescu pe cheltuiala contribuabililor. Ca si cea referitoare la aparatul birocratic. Ca organigrama este aprobata de consilieri nu mai conteaza, e un detaliu minor.

Ce te faci, insa, cu bucurestenii care vor fi de acord in proportie de 80 la suta si cu o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii, dar si cu una cu 6 sectoare si o singura administratie? Alte 5.000 de portii de mancare. Dar poate se bazeaza cineva pe deznadejde si mizerie, pe tampeala alegatorului, angrenajul pe care sta mecanismul votului indiferent de scopul acestuia.

Daca-i asa, sa le puna la toti fluturasi in cutiile postale si sa-i invite sa fie de acord sa respire, sa se scarpine si sa stea pe wc de cate ori se impune. Apoi, daca raspunsul la intrebarea cu arhitectura e majoritar, sa le dea la toti salopete, pelerine din foaie de cort, galetusa si tarnacoape, vorba lui Toma Caragiu. "Sunteti de acord cu munca patriotica, mai animalelor?"

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Legea Capitalei referendum, #Oprescu Udrea Legea Capitalei , #Legea Capitalei