PD-L: USL si Oprescu vor sa anuleze referendumul pentru Legea Capitalei

Marti, 10 Mai 2011, ora 11:40
2333 citiri
PD-L: USL si Oprescu vor sa anuleze referendumul pentru Legea Capitalei
Foto: Arhiva

Organizatia PD-L Bucuresti atrage atentia ca USL si Sorin Oprescu vor sa anuleze referendumul pentru Legea Capitalei, luand in considerare ca, pana acum, PSD si PNL nu au facut decat sa blocheze acest demers si sa manipuleze bucurestenii.

Democrat liberalii isi argumenteaza atacul precizand ca, in textul legii, nicaieri nu se face referire la "desfiintarea sectoarelor", asa cum au spus in campania lor opozantii demersului, se arata intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

PD-L Bucuresti mai anunta ca la urmatoarea sedinta de Consiliu General vor propune ca sa se modifice data referendumului pentru 26 iunie, pentru ca data de 19 iunie se afla in interiorul perioadei de desfasurare a Bacalaureatului.

"PD-L Bucuresti a initiat demersul consultativ cu primarul general si reprezentantii celorlalte partide din CGMB ca urmare directa a sesizarii prefectului Capitalei, Mihai Atanasoaei, ca nici primarul general, nici primarii de sector nu au facut demersurile necesare organizarii referendumului, desi exista o Hotarare de Consiliu General in acest sens.

Conform legii nr. 3/2000, Sorin Oprescu este obligat sa comunice Presedintelui Tribunalului Bucuresti hotararea Consiliului General privind organizarea referendumului local, in vederea deciderii componentei Biroului Electoral de Circumscritie al Municipiului Bucuresti", se mai arata in comunicat.

Democrat liberalii amintesc ca Sorin Oprescu nu a stabilit sediul Biroului Electoral, personalul auxiliar si nici nu a dispus alocarea de fonduri.

"Sorin Oprescu nu a facut nimic din toate acestea, desi legea il obliga in acest sens. Primarul general se face vinovat de abuz in serviciu. Lipsa de preocupare a primarului general este rezultatul direct al intelegerii politice dintre acesta si USL la nivel Bucuresti.

Sorin Oprescu a devenit subordonatul direct, pe linie politica, al lui Andrei Chiliman la nivelul Capitalei. Este dovada clara ca PNL si PSD se folosesc in continuare de toate tertipurile pentru a anula referendumul, nedorind sa se prezinte in fata bucurestenilor, pentru a nu-si pierde privilegiile si controlul asupra feudelor proprii", mai acuza democrat liberalii.

Referendumul pentru Legea Capitalei, pe 19 iunie, cu 7 intrebari

Referendumul pentru Legea Capitalei va avea loc pe data de 19 iunie si va contine 7 intrebari pentru bucuresteni, iar principala propunere se refera la o singura administratie pentru Bucuresti, cu pastrarea celor sase sectoare.

Pentru referendum vor fi tiparite 7 buletine de vot diferite.

Cele sapte intrebari sunt: "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?", "Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?", "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?", "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?" si "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

I.U.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#PDL Bucuresti referendum Capitala, #acuzatii Sorin Oprescu USL , #Legea Capitalei