Referendum in Capitala: Oprescu si Chiliman vor mai putine intrebari

Sambata, 07 Mai 2011, ora 23:36
1683 citiri
Referendum in Capitala: Oprescu si Chiliman vor mai putine intrebari
Foto: Ziare.com

Primarul general Sorin Oprescu a cerut reprezentantilor tuturor partidelor politice din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sa decida forma finala si sa reduca numarul de intrebari la referendumul privind reorganizarea administrativa a Capitalei.

Pentru referendumul din 19 iunie 2011, au fost propuse sapte intrebari, costul estimat de administratia centrala fiind de pana la 5 milioane de lei, relateaza b365.

"Conform prevederilor legale, pentru fiecare intrebare va exista cate un buletin de vot, deci, in cazul reducerii numarului de intrebari numarul buletinelor de vot va fi semnificativ mai mic si implicit si cheltuielile", au precizat oficialii Primariei Capitalei.

Recent, reprezentantii PD-L, inclusiv prefectul Capitalei, l-au acuzat pe edilul Capitalei ca intarzie procedurile de organizare a referendumului.

De cealalta parte, primarul general sustine ca Legea Capitalei este in grafic. "Intarzierile invocate atat de PD-L Bucuresti cat si de inaintasul lor, prefectul Capitalei, sunt interpretabile, avand in vedere ca Legea 3/2000 permite ca anuntul efectiv al organizarii referendumului si pasii ulteriori lui sa fie facuti cu cel putin 20 de zile inaintea desfasurarii acestuia. Avand in vedere ca data stabilita este 19 iunie, cele 20 de zile prevazute de lege sunt respectate", a comentat Oprescu.

Chiliaman: Intrebarile pentru referendum trebuie inlocuite cu maximum doua

Si presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, transmite, prin intermediul unui comunicat de presa, ca liberalii sustin initiativa primarului Capitalei de reducere a numarului de intrebari la referendumul pentru Legea Capitalei la maximum doua, fata de sapte, stabilite deja.

"Partidul National Liberal apreciaza ca necesara si oportuna decizia Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, de angajare a unor consultari cu primarii de sectoare si cu liderii grupurilor de consilieri generali, in scopul identificarii solutiilor prin care bucurestenii sa aiba parte de un referendum local corect, pe data de 19 iunie, si nu de o mascarada orchestrata de Elena Udrea si de consilierii PD", se arata in comunicatul semnat de presedintele PNL Bucuresti.

Chiliman reaminteste ca PNL sustine organizarea unui referendum privind modificarea organizarii administrativ-teritoriale a Municipiului Bucuresti.

"Pe aceste considerente, sustinem modificarea celor sapte intrebari prin care Elena Udrea si executantii ordinelor sale din Consiliul General insulta inteligenta cetatenilor Capitalei, intr-o tentativa de manipulare grosolana a opiniei publice.

Aceste intrebari, care nu au nicio legatura cu esenta si efectele asa-numitei Legi a Capitalei promovate de PD, trebuie inlocuite cu maximum doua intrebari care sa vizeze continutul acestui act normativ. In spiritul legii, al logicii elementare si al bunului-simt este ca bucurestenii sa fie chestionati asupra modificarilor administrativ-teritoriale, urmand sa-si exprime acordul cu aceste modificari prin raspunsul 'DA', iar dezacordul, prin raspunsul 'NU'.

Pe aceste considerente, si din ratiuni de diminuare a costurilor referendumului, sustinem initiativa primarului general, Sorin Oprescu, de reducere a numarului de intrebari", mai transmite primarul sectorului 1.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...