Revista Presei: Puterea nu mai vrea referendum

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 08:35
2492 citiri
Revista Presei: Puterea nu mai vrea referendum

Presedintele Traian Basescu a reusit sa convinga primarii sa nu mai organizeze un referendum privind desfiintarea sectoarelor in Bucuresti si a anuntat ca va chema partidele la consultari privind revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa. Opozitia se mai gandeste, pana sambata, daca participa la consultari.

In urma intrevederii sefului statului cu primarul Sorin Oprescu si primarii de sector, edilii au ajuns la concluzia ca referendumul nu ar mai fi necesar, reorganizarea administrativa a Romaniei pe regiuni fiind mai importanta, arata "Adevarul".

Legea Capitalei nu dispare insa, din pricina renuntarii la referendum, spun pedelistii, ea "se adapteaza", arata "Puterea".

Dupa ce i-a convins pe primari ca tema zilei este desfiintarea judetelor, si nu a sectoarelor, presedintele s-a adresat partidelor politice, pe care le-a chemat la consultari privind reorganizarea, scrie "Evenimentul Zilei". Opozitia, care pana acum a refuzat sa participe la consultari cu presedintele, se mai gandeste, arata "Romania Libera".

Adevarul: Puterea nu mai vrea referendum pentru desfiintarea sectoarelor in Bucuresti

Traian Basescu s-a intalnit vineri dimineata cu primarii de sector si primarul general, spunandu-le sa uite ideea organizarii unui referendum privind reorganizarea Capitalei.

"Presedintele a atras atentia ca referendumul se indreapta spre o directie gresita si ca acest concept este dus in derizoriu, pentru ca nimeni nu stia ce se dorea de la aceasta consultare. Ni s-a recomandat atat noua, primarilor si liderilor partidelor politice din Consiliul General, cat si parlamentarilor, sa uitam de toate proiectele de lege legate de reorganizarea administrativa a Capitalei", a explicat Neculai Ontanu, edilul sectorului 2, potrivt Adevarul.

Puterea: Basescu a intrat in Primaria Capitalei. La iesire, toata lumea anunta ca referendumul nu mai are loc

Oprescu si primarii de sector au fost convinsi sa nu mai organizeze consultarea populatiei. Toti s-au pus de acord ca acesta nu isi mai are rostul, odata cu aparitia temei privind reorganizarea administrativa a intregii Romanii. Intrebati ce se va intampla de acum incolo cu Legea Capitalei, pedelistii afirma ca ea nu dispare, ci, ca "se readapteaza".

"Daca vom avea cele opt regiuni, atunci apar alti actori locali, primarii de sector, presedintii de consilii judetene capata alte roluri. In contextul regiunilor, cu atat mai mult e nevoie de un buget consolidat. Bugetul Bucuresti-Ilfov consolidat poate sa sara de 4-5 miliarde de euro. Eu vad rolul primarilor de sector, ca fiind de fapt, viceprimarii. Alesi uninominal, dar fara consiliul primariei de sector", a declarat Vasile Gherasim, initiatorul legii, pentru Puterea.

Evenimentul Zilei: Intalnire Basescu-partide pentru reorganizarea administrativa si revizuirea Constitutiei

Presedintele Traian Basescu a invitat partidele politice parlamentare la consultari la palatul Cotroceni in data de 21 iunie, temele urmand sa fie revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa a teritoriului Romaniei.

"Fiecare delegatie poate fi alcatuita din 5 persoane", se arata in comunicatul presedintiei. Seful statului declara in cursul acestei zile ca acest dialog Putere-Opozitie ar putea fi initiat in ultima decada a lunii iunie, scrie Evenimentul Zilei.

Romania Libera: Ponta - Decidem sambata legat de invitatia lui Basescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca USL va decide sambata in legatura cu invitatia presedintelui Traian Basescu la o intalnire in care sa se discute revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa. Acesta a adaugat ca "este un subiect mult prea important ca sa refuzam sa-l discutam".

Ponta a declarat ca a stabilit deja o intalnire cu reprezentantii USL pentru a analiza oportunitatea participarii la discutia propusa de Traian Basescu privind reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei, arata Romania Libera.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#referendum Legea Capitalei, #referendum Capitala anulat, #Basescu referendum Bucuresti , #Legea Capitalei