Alegerile locale din 2012 ne vor prinde cu un Bucuresti reorganizat din punct de vedere administrativ, sustine pedelista Sulfina Barbu, presedintele Comisiei pentru administratie publica din Parlament.
"Noi am tinut cont deja de modificarile sugerate de populatie, pe care am consultat-o in repetate randuri. Aceste referendum, cerut de primarul Andrei Chiliman si aprobat de Consiliul General, nu are nicio finalitate juridica, astfel ca la sfarsitul acestei luni vom depune 'Legea Capitalei' in Parlament, indiferent de rezultatul referendumului", a declarat deputatul Sulfina Barbu, pentru Adevarul.
Totodata, aceasta si-a exprimat speranta ca, in trei luni de la depunere, Legea Capitalei sa fie adoptata si, ulterior, publicata in Monitorul Oficial, pentru a lasa timp autoritatilor sa se pregateasca pentru alegerile locale din 2012.
"Cred ca este logic si firesc sa urmeze aprobarea Zonei Metropolitane Bucuresti, dupa implementarea 'Legii Capitalei'", a conchis fostul ministru al Mediului.
Bucurestenii sunt chemati la vot, pe 26 iunie, pentru a raspunde cu da sau nu la referendumul care va contine doua intrebari. Astfel, bucurestenii vor fi intrebati: "Va doriti o Capitala cu sapte administratii centrale controlate de 217 consilieri alesi pe liste de partid?" si "Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal, asemenea primarilor de sector?".
Referendumul costa 10 milioane de lei, iar in perioada imediat urmatoare primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si-a propus sa lamureasca bucurestenii cu privire la "Legea Capitalei".
"Legea Capitalei" presupune desfiintarea consiliilor locale de sector, unificarea tuturor celor sapte bugete si subordonarea primarilor de sector, care se vor numi viceprimari, primarului general.