Drama oricarui actor este sa fie privit, toata viata, prin prisma unuia din rolurile care l-au facut cunoscut. Acest lucru se intampla nu doar in marea industrie americana a filmului, ci si la noi. Iar un exemplu in acest sens este actorul Mircea Diaconu, devenit cunoscut romanului datorita rolurilor sale de inginer agronom.
Din pacate, insa, Mircea Diaconu s-a identificat atat de mult cu personajul in cauza, incat nici chiar functiile de vicepresedinte al PNL, senator si comentator politic pe la Antena 3 nu pot schimba situatia.
Omul incearca sa arate ca poate: isi da cu parerea despre orice, cere demisia presedintelui si, mai nou, comenteaza despre Legea Lustratiei, adoptata de Parlament.
"Legea Lustratiei a fost o data in Parlament, a cazut pentru ca este neconstitutionala. Este inaplicabila. Nu poate opri pe nimeni de la exercitarea drepturilor civile. Doar printr-o decizie a instantei se poate lua acest drept la gramada. Altfel, da, dupa un fenomen grav, dupa o catastrofa, un razboi, o revolutie. Dar la noi, ce a fost? Revolutia a fost in 1989! Sunt peste 20 de ani de atunci", a declarat Mircea Diaconu, pentru Q Magazine, citat de Ziare.com.
Mircea Diaconu: Legea Lustratiei e anticonstitutionala
E dreptul lui sa se revolte, mai ales ca, foarte des, adica cel putin o data pe saptamana, Mircea Diaconu semneaza condica in ograda Antenelor lui Dan Voiculescu, care a fost colaborator al Securitatii.
Daca Legea Lustratiei ar fi fost adoptata mai demult, in urma cu... sa zicem... 20 de ani, cu siguranta astazi Mircea Diaconu ar fi fost nu in Parlament, ci pe scena sau pe platourile de filmare.
Ca un expert in drept constitutional, Diaconu sustine ca Legea Lustratiei este "o prostie", intrucat lustrabilii patriei sunt in tabara PDL. Inteleg de aici ca, daca dispar portocaliii, s-au dus si securistii.
Ce facem, insa, cu Crin Antonescu, seful PNL, despre care se zice ca nu ar fi strain de politia politica? Dar de Mona Musca, fosta PNL-ista, dovedita colaboratoare a Securitatii? Dar - si aici ma repet - Dan Voiculescu?
Explicatia este simpla. Daca ar fi intrebat de constiinta sa de ce face asta, probabil ca ar raspunde ca personajul sau - inginer agronom, evident! - din filmul "Casa dintre campuri": "Ce sa fac? Servesc Coperativa!"
Sa-i spui fraierului care iti face textele ca turnatorul sef este la... Vezi tot