Ziare.com

Legea Lustratiei, respinsa in Comisia juridica din Camera Deputatilor

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 14:58

   

Legea Lustratiei, respinsa in Comisia juridica din Camera Deputatilor
Comisia juridica din Camera Deputatilor a intocmit miercuri raport de respingere in cazul Legii Lustratiei, care limita temporar accesul la unele functii si demnitati publice pentru persoanele care au facut parte din structurile de putere ale fostului regim comunist.

Vicepresedintele Comisiei juridice Nicolae-Ciprian Nica (PSD) a propus respingerea propunerii legislative motivand ca dupa 22 de ani de democratie este anormal sa condamni trecutul.

"Dupa 22 de ani de la data cand noi am trecut la asa-zisa democratie, e anormal sa mai poti sa condamni niste fapte si sa interzici niste drepturi ale unor oameni contrar Conventiei Europene a Drepturilor Omului. Eu cred ca este anormal si atunci trebuie sa ne asumam trecutul, sa ne stim prezentul si viitorul sa fie cu totul altfel. Prin urmare, va propun respingerea proiectului de lege", a spus Nicolae-Ciprian Nica.

Potrivit deputatilor juristi, in 2012, CCR a constatat ca Legea Lustratiei care prevedea limitarea temporara a accesului la unele functii si demnitati publice este neconstitutionala.

De asemenea, Guvernul a comunicat punctul sau de vedere printr-o adresa inregistrata la CCR pe 22 martie 2011, in care sustinea ca Legea Lustratiei nu trebuie sa serveasca exclusiv scopului de pedeapsa sau de razbunare, iar pedepsirea infractorilor trebuie limitata la sfera dreptului penal.

Senatul a respins pe 12 februarie 2013 Legea Lustratiei ca urmare a deciziei CCR. In cazul acestui proiect, Camera Deputatilor este for decizional.

Legea Lustratiei facea o deosebire intre cei care candideaza pentru o functie si cei care sunt numiti intr-o functie. Legea prevedea ca cei numiti in functie, dupa intrarea in vigoare a actului normativ, ar fi urmat sa fie verificati de CNSAS.

Proiectul de lege a fost depus la Senat in vara anului 2005, a trecut de Parlament la 19 mai 2010, insa a fost contestat la Curtea Constitutionala, iar CCR a admis sesizarea pe 7 iunie 2010. Anul trecut in martie, CCR a decis ca este neconstitutionala Legea Lustratiei.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2449 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doar nu sint fraieri sa se faulteze singuri !

Nu-i grav, ca nici in Schengen nu intram.
Am auzit ca se reintroduc vizele obligatorii: in prima faza doar pentru uslamisti, apoi general catre 2014!

 

 

@vladescu

Exact! Nu am inventat eu termenul de burghezie proletara ci Lenin! Chiar a zis sa ne ferim de ea!!
Tovarasii care au preluat puterea au manipulat poporul cu televizorul si presa, astfel ca in mai'90 are loc oficializarea acestei puteri cu 84% din voturi! Tovarasii au avut un plan bine pus la punct:
- nici un fel de taxe si impozite la inceput pentru ca cei care au pus mina pe bani de la stat sa-i multiplice rapid, cu ei au crescut si bisnitarii
- segregarea populatiei in romani,tigani,unguri...etc ca deh! "divide et imper" rezolva multe.
- lipirea la ue certifica iternational "capitalismul romanesc"
- etc...nu are rost pentru ca rominul majoritar nu intelege, prefera sa stea prizonier in propria tara si sa faca misto de basescu, ponta, antonescu etc....

 

 

Tvarasul Nicolae-Ciprian Nica,

dar preluarea puterii in '89 de catre nomenclaturisti, activisti, securisti, bisnitari adica de catre burghezia proletara este constitutionala si in acord cu Conventia Europeana? Formarea "capitalismului" prin jefuirea statului este in concordanta cu cele mentionate mai sus?

 

 

Revolutia

este admisa ca mod de schimbare a unui regim politic opresiv, in anumite conditii!
Din acest motiv, cei pe care i-ai numit burghezia proletara a avut grija sa numeasca/stampileze lovitura de stat din dec.'89 drept "revolutie"
Marea minciuna din dec.'89 este originea raului de astazi!

 

 

Alan. Pe aici se numeste "gauche caviar" :-))))

Burghezia proletara... :-)))

 

 

Tovarasu' Nica a zis ca DA.

Circulati va rog!

 

 

@AlanR.

Jefuirea averilor si a statului a fost mult mai perfida si as spune chiar criminala, cunoscand doua momente majore:
1. Incepand cu nationalizarea postbelica,jefuirea proprietatii private, crearea proprietatii de stat,confiscari "in numele poporului" si al "clasei muncitoare", crearea statului totalitar drept unic proprietar si crearea monstruosului aparat de stat ptr. ad-rea acestei bogatii intrate samavolnic in proprietatea statului sub denumirea perversa de "proprietate a intregului popor".
2. 1989>>>>prezent, operatiunea inversa,jefuirea de data asta a asazisei proprietati a intregului popor (sintagma partial adevarata avand in vedere cei peste 40 de ani de contributii si munca a catorva milioane de romani), jaf organizat stiintific ptr. transferul in mana catorva (probabil) zeci de initiati intr-ale "revolutiei" si unor persoane utile, corupte, oportuniste etc. a averii statului.
Pe la nasul oamenilor simpli s-au vanturat prin anii '90 celebrele fituici numite "actiuni" fara a explica faptul ca aceste actiuni reprezentau o infima parte din ceea ce ar fi trebuit sa intre in proprietatea fiecaruia ca si cota parte, in raport de anii munciti si alte criterii.
Mecanismul poate fi devoalat dar responsabilitatile sunt mai greu de stabilit si inca si mai greu de imputat. O patura groasa de intoxicari si dezinformari s-a asternut pe Adevar si o gasca de corupti si afaceristi fara "frontiere", fara culoare politica reala ci doar de conjuctura face legea nu numai in Tara noastra.
Poate nu stii dar Lustratia a fost dezavuata chiar la nivelul CEDO cu argumente juridice imbatabile, asa cum ii sta bine unei instante democratice! Si atunci, cu CINE ne luptam????
O seara linistita!!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor