Ziare.com

Flutur: Premierul comunist Petru Groza si cel socialist Ponta au nationalizat proprietatile

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 18:00

   

Flutur: Premierul comunist Petru Groza si cel socialist Ponta au nationalizat proprietatile
Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat joi ca romanii sunt supusi dupa 65 de ani la o a doua nationalizare prin Legea restituirii proprietatilor angajata de Guvernul USL, apreciind ca similitudinea intre Victor Ponta si Petru Groza este ca nationalizeaza proprietatea.

Flutur sustine, intr-un comunicat de presa, ca prin angajarea raspunderii Guvernului pe Legea restituirii proprietatilor se constata ca, dupa 65 de ani, oamenii sunt supusi unei a doua nationalizari, marca USL, dupa prima nationalizare, marca PCR, din 11 iunie 1948.

"Aceasta este similitudinea dintre Petru Groza, premierul comunist, si Victor Ponta, premierul socialist. Concluzia este una simpla: lupul isi schimba parul, dar naravul, ba", spune Flutur.

El adauga ca PDL este singurul partid, la ora aceasta, care apara drepturile proprietarilor, ale oamenilor, in Romania, in calitatea lui de singur partid de centru-dreapta din tara, acesta fiind si motivul pentru care PDL a contestat legea restituirii proprietatilor la CCR.

Gheorghe Flutur subliniaza ca proiectul de lege pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea privind restituirea imobilelor nationalizate de comunisti "vinde romanilor iluzii" si nu are solutii, dar mai ales ofera romanilor "puncte in loc de bani".

Totodata, liderul PDL arata ca, dupa opinia guvernului socialist Ponta, orice persoana care a cumparat drepturi litigioase asupra unui imobil, casa sau teren "este considerata de rea-credinta, infractor, samsar imobiliar".

"Legea asumata de catre Guvernul socialist al lui Victor Ponta este profund nedreapta si neconstitutionala intrucat amana acordarea de bani pana in 2024, amana punerea in executare a hotararilor judecatoresti si ii amageste pe romani cu acordarea de puncte", a mai aratat Flutur.

PDL a contestat Legea imobilelor la Curtea Constitutionala

PDL a depus, luni, la Curtea Constitutionala contestatia in privinta Legii imobilelor pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament.

In motivarea actiunii, PDL sustine ca Guvernul a incalcat decizia 1431 din 2010 a Curtii Constitutionale, care precizeaza ca angajarea raspunderii Guvernului este neconstitutionala daca un proiect pe aceeasi tema se afla in proces de legiferare, iar PDL a depus in 2010 un proiect pe aceasta tema care se afla in dezbatere parlamentara la Senat, dar si ca este incalcata decizia 1557 din 2009 a Curtii Constitutionale, care precizeaza ca transformarea Guvernului, prin angajarea raspunderii, in autoritate legiuitoare concurenta Parlamentului se incalca articolul 1 alineat 4 si articolul 61 alineat 1 din Constitutie.

Pe fond, PDL sustine ca Legea restituirii proprietatilor incalca articolul 15 alineat 2 din Constitutie si Comisia Nationala constituita prin aceasta lege se substituie Justitiei, intrucat deciziile irevocabile ale Consiliilor Locale date in temeiul Legii 10 din 2001 pot fi atacate doar la instantele contencios administrativ, iar Comisia Nationala constituita in temeiul legii de restituire poate invalida in mod ilegal decizia irevocabila ale Consiliilor Locale.

PDL a contestat la CCR legea restituirii proprietatilor

Totodata, PDL considera ca prin aceasta lege se incalca principiul egalitatii in fata legii intrucat se stabileste un tratament discriminatoriu intre fostul proprietar sau mostenitorii acestuia testamentari sau legali fata de alte persoane, care au dobandit dreptul de proprietate.

PDL contesta si plafonarea la 15 la suta a despagubirilor intre diferite categorii de persoane in mod absolut discrimatoriu, intre titular sau mostenitori si celelalte categorii de proprietari si a reclamat si ca prin aceasta lege cel care dobandeste proprietatea asupra unui bun este obligat sa-i mentina afectatiunea timp de 10 ani, incalcand astfel dreptul de proprietate deplina, care presupune posesie, folosinta si dispozitie neingradite asupra acelui bun.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2286 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Groza a confiscat case si terenuri care valorau bani

Ponta restituie puncte fara nicio valoare. Casele si terenurile le-au "cumparat" intre timp pe nimic comunistii, cica nu se mai pot restitui in natura, au alti proprietari.

 

Totusi, exista si diferente intre cei doi doctori.

De pilda, numai unul a plagiat in Teza de Doctorat. Si numai unul a ucis liberalii cu brutalitate, cu violenta, cu tortura. Celalalt ii ucide profesionist, fara urme, fara violenta. Dar efectul final este acelasi. Liberalii vor fi eliminati din viata politica a Romaniei.

 

Lupta de clasa

continua sub alte forme, mai elegante.

...

.. nici nu-i mai intereseaza politica atat timp cat au acces NEINGRADIT la cele mai banoase surse de venit bugetare !!! ..

Amandoi, doi doctori

Au, ma doare...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor