Ziare.com

Legea retrocedarilor mai asteapta: CCR dezbate sesizarea PDL peste o luna

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 12:49

   

Legea retrocedarilor mai asteapta: CCR dezbate sesizarea PDL peste o luna
Curtea Constitutionala a Romaniei urmeaza sa discute, pe 22 mai, sesizarea depusa de PDL cu privire la legea restituirii proprietatilor, care a fost asumata de Guvern.

Conducerea PDL a finalizat, luni, contestatia la CCR privind legea retrocedarilor. Democrat-liberalii au adus argumente si de forma si de fond si spun ca prin legea pe care Guvernul Ponta si-a angajat raspunderea acesta se substituie justitiei.

PDL a contestat la CCR legea restituirii proprietatilor

Prim-vicepresedintele PDL Liviu Negoita a prezentat in conferinta de presa motivele de neconstitutionalitate care stau la baza sesizarii formulate de PDL.

Argumentele care tin de procedura se refera la incalcarea Deciziei nr. 1431 din 3.11.2010 a Curtii Constitutionale conform careia angajarea raspunderii este neconstitutionala daca un proiect de lege se afla in proces de legiferare la Senat.

Guvernul isi asuma raspunderea pe legea retrocedarilor. Ponta: Impotenta politica nu mai are loc in 2013

Guvernul Ponta si-a angajat saptamana trecuta respunderea pe legea retrocedarilor, prim-ministrul precizand ca s-a gasit o solutie juridica sustenabila pe termen mediu si lung.

Legea a fost criticata de Opozitie, dar PDL nu a putut sa depuna motiune de cenzura deoarece nu a strans numarul necesar de parlamentari, UDMR nefiind de acord sa i se alature.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 763 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CCR a devenit un fel de circ cu intrarea gratis !

Bravo, C C R ! Ma mir ca sunteti atat de " expeditivi " ! De ce nu dati verdictul peste vreo 2-3 ani, cand aceasta lege stramba, dar asumata, va fi deja abrogata ! Vai de mumele voastre de puturosi si nemernici ce sunteti !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor