Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Piperea: Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor, desfiintata ca sa oprim mafia

Joi, 04 Iulie 2013, ora 14:26
1691 citiri
Piperea: Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor, desfiintata ca sa oprim mafia

Mafia retrocedarilor isi vede de treaba, in ciuda modificarilor aduse legii de catre Guvernul Ponta, care a sustinut ca i-a pus capat. Solutia reala ar fi desfiintarea ANRP si atacarea in instanta a despagubirilor primite de cesionari, sustine avocatul Gheorghe Piperea.

"Daca as fi decident, as lua doua masuri in aceasta privinta. In primul rand as desfiinta ANRP. In al doilea rand, as lua la analizat cesiunile de drepturi litigioase, as externaliza activitatea de avocatura a ANRP si le-as cere avocatilor pe care i-as selecta sa atace cu actiune in nulitate absoluta aceste cesiuni, pentru ca ele nu sunt asa cum spun toate autoritatile, legale in sine. Un contract poate fi legal la modul aparent insa de regula aceste contracte de cesiuni de drepturi litigioase ascund niste fraude", a declarat Gheorghe Piperea, citat de Ziarul Financiar.

Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor a emis saptamana trecuta un titlu de despagubire in valoare record de 297,6 mil. lei pentru o persoana care a cumparat un dosar de retrocedare. Beneficiarul este Vasile Geambazi, unul dintre nepotii lui Gigi Becali.

Un nepot al lui Becali, despagubit de stat cu o suma fabuloasa (Video)

In timp ce mii de fosti proprietari cu dosare depuse la ANRP inca din 2007 nu au primit inca despagubiri, aproape 1.000 de cesionari au incasat in ultimii ani despagubiri de circa 1,5 mld.euro.

Legea retrocedarilor: Dupa 12 ani de asteptare, mai urmeaza 5...

Legea retrocedarilor: "Voi fi demult la cimitir cand imi va veni randul"

Asociatiile care ii reprezinta pe proprietarii deposedati abuziv de regimul comunist au contestat legea retrocedarii in forma modificata de Guvernul Ponta si au cerut Avocatului Poporului sa o atace, iar presedintelui Traian Basescu sa nu o promulge. Fara succes insa.

Ei sustin ca Legea Ponta pentru finalizarea retrocedarilor are foarte multe lipsuri, deci este perfecta pentru cei care pot sa obtina prin spagi niste bunuri, precum si ca introduce o discriminare intre cei care si-au rezolvat problema pana acum si cei care au procese pe rol.

Legea retrocedarilor: "Are foarte multe lipsuri, deci este perfecta pentru spagari" Interviu

"Daca personalul ANRP nu si-ar bate joc de persoana indreptatita si i-ar rezolva cazul intr-un termen rezonabil de 1-2-3 ani, niciun cetatean nu ar recurge la samsari pentru a obtine o zecime din valoarea proprietatii respective", a declarat Adrian Negulescu, unul dintre proprietarii direct afectati de noua lege, apreciind totodata ca "samsarii" invocati de premier nu ar fi existat daca in personalul din ANRP n-ar exista corupti.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#desfiintare ANRP , #legea retrocedarilor